Răspundem cititorilor
* Pr. Ubaldo Oliviero (Onești). "La finalul pelerinajului diecezan al osemintelor fericitului Ieremia, când s-au comemorat cei zece ani de la întoarcerea sa în patrie, vrem să mulțumim celor zece parohii ale diecezei care l-au primit cu atâta devoțiune și bucurie pe fericitul Ieremia. Adresăm mulțumiri parohilor și comunităților lor, mulțumiri cinstitorilor care s-au apropiat cu multă evlavie și bucurie de fericitul Ieremia: copilași, băieți și fete, tineri, adulți, bătrâni și bolnavi, persoane consacrate. Mulțumiri deosebite adresăm mamelor, care pe copiii lor, pe care îi țineau în brațe, îi ajutau să sărute racla sau le făceau semnul crucii pe frunte, întocmai cum făcea fratele Ieremia pe drumurile orașului Napoli în timpul vieții sale pământești. Entuziasmul și credința pe care fericitul le-a trezit în popor ne determină să ne gândim că acest pelerinaj nu se va termina aici, va continua în toate parohiile diecezei noastre și chiar mai departe. Mulțumim tuturor, în primul rând Excelenței Sale episcopul nostru Petru Gherghel, care a acceptat și a binecuvântat propunerea noastră, prin prezența sa în catedrala din Iași și prin prezența Excelenței Sale Aurel Percă, episcop auxiliar, cel care a prezidat celebrarea euharistică la catedrală. Mulțumim bunului Dumnezeu, care ni l-a dăruit pe acest fiu al plaiurilor noastre ca model de viață și de sfințenie. Mulțumim tuturor! Aleluia!"
Aceleași gânduri de mulțumire și prețuire aducem și noi fraților capucini din Onești pentru inițiativă. Sperăm ca tot mai mulți să primim haruri de la Dumnezeu prin mijlocirea fericitului Ieremia.
* Maria (e-mail). "Urmez programul de masterat «Studii Religioase - Texte și Tradiții» din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine din București. Pentru unul dintre examenele de semestru am hotărât să pregătesc o lucrare despre modul în care diverse religii tratează problema pierderilor de sarcină involuntare. Vă scriu pentru a vă întreba cum este abordată această situație de viață în religia romano-catolică și dacă ați putea să îmi recomandați câteva cărți referitoare la acest subiect. Vă mulțumesc!"
În afară de cărțile de mai jos pe care vi le recomandăm, puteți să luați legătura cu pr. Felician Tiba, responsabil al Oficiului pentru Familii, care vă poate spune mai multe (Tiba Felician: Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064-Iași, tel. 0785/828857; feliciantiba@yahoo.com): Catehismul Bisericii Catolice; Paul al VI-lea, Humanae vitae, Ed. "Presa Bună", 1994; Asociația Medicilor Catolici, Avortul, întrebări și răspunsuri, Ed. "Presa Bună", 1993; John Willke, Barbara Willke, Avortul. Întrebări și răspunsuri. Să-i iubim pe amândoi!, Ed. "Provita Media", 2007; Congregația pentru Doctrina Credinței, Donum vitae, Ed. "Presa Bună", 2004; Iosif Enășoae, Humanae vitae între actualitate și provocare. Un răspuns modern la o problemă multiseculară, Ed. "Sapientia", 2009. Unele dintre cărțile de mai sus, precum și alte titluri, le puteți găsi aici: www.ercis.ro/libraria/index.asp sau la Librăria "Sfântul Iosif", de lângă catedrala romano-catolică din București. Vă dorim binecuvântare de la Domnul!