- Jubileul Milostivirii - |
Inițiative practice pentru Anul Jubiliar al Milostivirii
Anul Jubiliar al Milostivirii ne cheamă la o experiență spirituală intensă, mai ales prin diferite forme de trăire asociativă, prin practicarea rugăciunii, a postului și a carității.
Sfântul Părinte papa Francisc ne cere să nu încetăm de a alerga la tronul harului și la experiența întâlnirii cu cel care este întruchiparea milostivirii, prin practicarea faptelor de milostenie trupească și sufletească despre care ne vorbesc toate mijloacele de comunicare și care ne oferă posibilitatea de a trăi din plin bucuria întâlnirii în particular și, mai ales, în forme asociative, cu Isus cel milostiv și, prin el, cu frații noștri, care au așa de mare nevoie de iubirea și de afecțiunea noastră.
Ne bucurăm să știm că întreaga dieceză este angajată într-un astfel de program de trăire specială pentru a experimenta din plin milostivirea divină.
Ne bucurăm, de asemenea, să constatăm că un număr tot mai mare de persoane s-au deschis și se deschid mereu pentru a-l întâlni pe Dumnezeu în marea sa milostivire, după exemplul sfintei Faustina și după modelul sfântului Ioan Paul al II-lea.
Grupul persoanelor care s-au decis împreună să se apropie de acest mister de milostivire divină din Dieceza de Iași, coordonat de câteva persoane devotate acestor practici și de părintele Iosif Iacob, propune un program ce vine să concretizeze și să diversifice devoțiunile către Isus milostivul, urmând recomandarea sfintei Faustina.
Încurajăm toate inițiativele în acest drum de cunoaștere și trăire a acestei forme de evlavie și recomandăm programul anexat tuturor celor care doresc să se simtă alături pe drumul creșterii în iubire și milostivire.
Persoana de contact este părintele Iosif Iacob, iar programul poate fi aplicat în toate comunitățile noastre parohiale și spirituale.
Sperăm ca din mijlocul poporului nostru credincios să se îndrepte spre ceruri un imn însuflețit de laudă, rugăciune și trăire de iubire după marele mister al iubirii, concretizat în Isus cel milostiv.
De aceea, recomandăm aceste practici de rugăciune și trăire comunitară, mai ales în comunitățile unde cultul milostivirii divine are deja o frumoasă experiență, ca astfel să devenim cât mai fideli, credincioși plini de milostivire după chemarea lui Isus și a Sfântului Părinte papa Francisc.
"Fiți milostivi, precum Tatăl vostru este milostiv" (Lc 6,36).
+ Petru Gherghel, episcop de Iași