Răspundem cititorilor
- Susan Petru (Bălușești). "Sunt o persoană cu un mic handicap de auz. Cu toate acestea, duminică de duminică ascult la radio sfânta Liturghie de la ora 8.00 și mă bucur foarte mult. Merg și la biserică, dar nu aud mare lucru, noroc că știu ritualul Liturghiei pe de rost. Sunt abonat și la revista și atunci îmi este mai ușor pentru că lecturile le citesc singur... Am crezut că nu mai există preoți care predică bine, aproape toate predicile de la radio sunt citite și nu prea au farmec... În una dintre duminicile trecute, mai precis la 17 iulie, am auzit o predică ce m-a uns la inimă, m-a pus pe gânduri atât de mult m-a impresionat. Doresc să știu cum se numește părintele respectiv și unde este paroh; ar fi bine să predice la sanctuarul de la Cacica".
Ne bucurăm că ascultați sfânta Liturghie la Radio Iași și vă felicităm pentru utilizarea broșurii "De la Răsărit până la Apus". Părintele care a predicat în ziua de 17 iulie este Petru-Sebastian Tamaș, director la căminul Xaverianum din Iași. Să sperăm că într-unul dintre anii viitori va predica și la Cacica, la sanctuar. Cât despre cele notate despre predici, reprezintă doar o părere: ceea ce nu vă place dv. s-ar putea să placă altora. Oricum, sperăm să fiți de acord cu noi că oricât de mult ați considera că o predică nu e pe gustul dv. tot puteți să vă opriți asupra unui gând pe care apoi să-l puneți în practică. Pasul următor după ascultarea unei predici este punerea ei în practică.
- Un grup de credincioși (Corhana). "Prin aceste rânduri dorim să transmitem pr. Carmil Duma, paroh de Rotunda, dar și părintelui nostru paroh, mii de mulțumiri pentru ceea ce au făcut și fac pentru comunitatea noastră. Dumnezeu să-i răsplătească cu multă sănătate și putere de muncă.
Sperăm ca rândurile dv. să aducă mulțumire și încurajare ambilor preoți. Nu încetați să vă rugați pentru preoți, aducând laudă lui Dumnezeu pentru bogata activitate a slujitorilor săi.
- La întrebarea Care activitate din parohia dv. v-a impresionat mai mult în acest an dedicat milostivirii divine și de ce? adresată cititorilor în revista din luna iulie, pag. 26, am mai primit câteva gânduri. În numerele viitoare ale revistei vom publica cele care nu au intrat în acest număr și cele care vor mai sosi.
- Diana G. (Bacău). "Unul dintre prețioasele momente speciale pe care le-am trăit în Anul Milostivirii a fost în ziua de 24 iunie, zi în care la Iași au fost sfințiți noii prezbiteri. Și pentru parohia din Bacău a fost sărbătoare, căci tot în acea zi l-am sărbătorit pe parohul nostru drag Eduard-Mihai Coșa, la împlinirea celor 25 de ani de preoție. Bucuria și recunoștința acelei zile sunt marcate de faptul că avem un părinte paroh deosebit ce ne este exemplu de dăruire, de slujire și de iubire".
- Carmen A. (Mircești). "Cea mai impresionantă inițiativă în comunitatea noastră în acest An al Milostivirii a fost următoarea: Toată comunitatea, de la mic la mare, s-a hotărât, ca fiecare să ajute o fetiță din satul Iugani, comuna Mircești, fetiță care avea mari probleme de sănătate și care trebuia să suporte costurile unei intervenții chirurgicale în Germania. Preoții din comunitatea noastră (Mircești și Iugani) au făcut colecte speciale în biserică. Într-un mod deosebit, doamna directoare a școlii Mircești a organizat o expoziție cu vânzare (de mărțișoare confecționate de copii, prăjituri, jucării), iar banii strânși au fost direcționați pentru operația fetiței. Impresionant moment în Anul Milostivirii! Să fim milostivi căci Domnul este milostiv cu noi!"