Răspundem cititorilor
- Ne-au scris de sărbători: Galina P. Pajura (București); Maria Pârvulețu (Călan, HD); Elena Dascălu (Iași); Elena Lucica Percă (Săbăoani); Surorile "Sfântul Carol Boromeu" (Gioseni); Surorile Franciscane Misionare de Assisi (Singureni); Congregația Inimii Neprihănite, Casa "Sfântul Iosif" (Odorheiul-Secuiesc); pr. Ioan Pop (Lugoj); pr. Dominic Hîrja (Buzău); Episcopia Greco-Catolică (Oradea); Institutul Teologic Franciscan (Roman); Acțiunea Catolică (Iași); Fam. Niculescu Elisabeta (Constanța); Vă mulțumim pentru gândurile trimise!
- T. (e-mail). "De ce nu mai este trecută în calendar sărbătoarea Divinei Îndurări în prima duminică de după Paști? Sinceră să fiu, când am constatat acest fapt, m-a apucat plânsul. Eu am o devoțiune specială pentru Isus, Divinul Îndurător! Isus a cerut sfintei Faustina să facă cunoscută imaginea sa cu cele doua raze și să fie amplasată în Biserici. Știu că îl avem pe Isus în diferite imagini, dar cred că ar trebui să îi respectăm și marea sa dorință!"
Apreciem mult că vă rugați pentru preoți și vă dorim ca Domnul să vă binecuvânteze. Cu privire la sărbătoarea Divinei Îndurări, ea este notată în calendar. Probabil v-a scăpat. Pentru ca nimeni să nu uite, s-a pus la rubrica "De reținut", care este citită de toți.
- Prof. Elena Moldovan (Blaj). "Recent, Camera Deputaților a dat o lege prin care ziua de 11 octombrie a fost declarată ca Ziua Școlii Ardelene. Ea a avut o mare importanță în lupta națională a românilor și a statului unitar. Istoria vorbește. Școala Ardeleană trebuie cunoscută de toată suflarea românească și nu numai, de toți cetățenii. Studiată de toate instituțiile cultural-științifice, de la Academie, Universitate până la grădiniță. Eu sunt pensionară, profesoară de pedagogie-psihologie și vă trimit spre publicare o lecție, ținută de prof. de limbă română Alex Lupeanu, membru USR, la clasa a VII-a, la un liceu din Blaj. Toate cadrele studiau și făceau lecții pe această temă creatoare. Mai târziu a fost scoasă din programa analitică și din manualele școlare. Prin educația de azi, în criză, cadrele didactice au datoria să analizeze, cu erudiție și cu mare dragoste față de populație și mai ales față de tineretul de azi, toate valorile noastre. Și articolul "Ne trebuie lumină prin educație", dacă îl găsiți de bun, rog a-i da viață în revista dv.".
Vă mulțumim pentru materialele trimise. Este salutară decizia Camerei Deputaților. Într-adevăr, Școala Ardeleană și rolul ei trebuie cunoscute. Articolele trimise probabil vor fi publicate în "Almanahul Presa Bună".
- Daniel Bejan (Butea). Vă mulțumim pentru poezia trimisă. Publicăm două strofe care ne-au plăcut mai mult: "Mai înălțați imnuri alese, / ode pline de lumină, / cântec flori și rugăciune / pentru-a cerului regină. // Aruncați ochii în zare / cei ce greșitori sunteți, / meditând, cerul vă lasă / înăuntru-i să vedeți. Mesajul celorlalte strofe trebuie revizuit. De exemplu, într-o strofă se afirmă: "Este luna când fecioara / spală lumea de păcate...". Cu toții o iubim pe sfânta Fecioară Maria, dar păcatele ne-au fost spălate numai de Isus Cristos.
- Cristina Koch Smeu (Piatra Neamț). Poezia dv., deși puțin ermetică, este bună. Din păcate nu poate fi publicată pentru că mai multe cuvinte nu au putut fi descifrate, fiind scrisă la mână. Am prefera s-o scrieți la computer și să ne-o trimiteți din nou, dându-i și un titlu.