Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri -

Știri interne

SRUC 2012
În Dieceza de Iași, cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor (18-25 ianuarie), au fost organizate întâlniri cu caracter ecumenic și rugăciuni. La Iași au fost întâlniri de rugăciune în aproape toate bisericile și capelele catolice, prima fiind la Seminar și ultima la catedrală. În sanctuarul "Fericitul Ieremia" din Onești, a fost un moment de rugăciune pentru unitatea creștinilor. La Institutul Teologic Franciscan din Roman a fost organizată o sesiune științifică ecumenică. La Bacău, la sediul Fundației "Sfântul Ioan Bosco", a fost o întâlnire ecumenică. În aceste localități, la unele dintre întâlniri a fost și câte un preot din partea Bisericii Ortodoxe. Și în unele comunități ale catolicilor români din străinătate au fost organizate întâlniri ecumenice, precum Italia și Spania.

Mame creștine
"Uniunea Mamelor Milostive Creștine", dedicată soțiilor și mamelor creștine, este o organizație afiliată Congregației "Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus", activă și în Dieceza de Iași, unde prima adeziune la această uniune a fost depusă în anul 2010, primind aprobarea episcopală la 10 aprilie 2011. Biserica din Butea a găzduit, la 28 decembrie 2011, adeziunea a 14 mame, la Liturghia prezidată de pr. Alois Fechet. Persoana de contact pentru această uniune: Eugenia Dămătăr (tel./fax 0232/713178; e-mail: mpnsgc@yahoo.it).

Pelerinaj în Țara Sfântă
Episcopia Romano-Catolică de Iași, prin Oficiul pentru Pelerinaje, organizează un pelerinaj la locurile sfinte în perioada 25 martie - 2 aprilie, intitulat "De Florii, pe urmele lui Isus și ale Mariei". Înscrierile se fac până la 20 februarie. Pentru informații suplimentare: pr. Mihai Budău (tel. 0744/558463; fax 0232/212005, e-mail: budymichael@yahoo.com), pr. Cristian Vacaru, asistent spiritual al comunității catolice de limbă română din Israel (tel. fix: 00972/2/5637050; tel. mobil: 00972/54/9706471; e-mail: vacaru_cristian@yahoo.fr; www.romcatil.cnet.ro).

Lecționarul Roman pe cd
Episcopia Romano-Catolică de Iași, prin Oficiul pentru Comunicații Sociale, pune la dispoziția publicului adaptarea audio a Lecționarului Roman, Anul B, partea întâi, disponibilă pe cd în format mp3. Partea întâi cuprinde lecturile din Timpul Adventului, Timpul Crăciunului, Timpul Postului Mare, Triduum-ul și Timpul Pascal. Cd-ul poate fi achiziționat și prin Librăria "Presa Bună", la prețul de 15 lei, plus taxele poștale.

Radio Maria prin cablu
Abonații pachetelor de televiziune digitală prin cablu oferite de compania RCS&RDS au posibilitatea, începând cu 8 decembrie 2011, prin receptorul DIGI, să recepționeze postul Radio Maria apăsând tasta TV/Radio de pe telecomandă și alegând apoi canalul de emisie al acestui post de radio. Pentru ascultarea emisiunilor în limba română ale acestui post, trebuie apăsat butonul de volum, apoi săgețile laterale pentru alegerea limbii române (pe aceeași frecvență fiind emis și programul în limba maghiară). În Moldova, în prezent este disponibil în localitățile: Bacău, Bârlad, Focșani, Galați, Huși, Iași, Pașcani, Piatra Neamț, Rădăuți, Roman, Suceava, Târgu Ocna, Tecuci, Onești, Vaslui. Mai multe detalii se găsesc pe pagina www.radiomaria.ro, unde Radio Maria poate fi ascultat prin internet. Postul poate fi receptat cu aparatele de radio în orașele Oradea (102,2 MHz), Zalău (92,5 MHz), Blaj (94,4 MHz) și Baia Mare (95,4 MHz), iar prin DIGI pe frecvența 12.687 MHz.

Pe scurt
2011:
- 9-11 decembrie: Campus pentru tinerii din Onești, Bacău și Târgu Ocna, la Slănic Moldova
- 10 decembrie: Zi de reculegere și formare spirituală pentru profesorii de religie din Bacău, la Luncani
- 11 decembrie: Primirea mandatului de ministrant de către 26 de copii din Parohia "Sfânta Tereza" din Iași
- 17 decembrie: Festivalul colindelor tinerilor din Acțiunea Catolică, la Bacău, cu 181 de tineri din 11 parohii
- 19 decembrie: Excursie de la Șcheia la Iași pentru 43 de copii din cadrul Centrului Social "Fericita Clara" din Șcheia, organizată de Surorile "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe"
- 21-25 decembrie: Concerte în mai multe parohii din Italia, susținut de corul Institutului Teologic Franciscan din Roman
- 27 decembrie: Concursul pentru copii "Vocea Parohiei", în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași.
2012:
- 2-5 ianuarie: Campus de iarnă pentru adolescenți și tineri, cu tema "Nu-ți fie teamă: înaintează în larg", la Luncani
- 6 ianuarie: Sărbătoarea popoarelor, la Vicenza (Schio-Italia), cu participarea unor reprezentanți ai comunității românilor catolici
- 6 ianuarie: Reînnoirea voturilor a 12 surori din Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe", la Iași
- 9 ianuarie: Consfătuire de analiză, la Adjudeni, a activităților desfășurate în comun de grădinițele confesionale din dieceză, reprezentate de 11 directori.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat