Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Culorile bucuriei: Credința trăită autentic umple viața de bucurie!

Când paginile acestei reviste sunt sub tipar este în plină desfășurare la Iași Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic. Am considerat oportun ca în această pagină în care am vorbit mereu despre bucurie să redăm mesajul organizatorilor adresat participanților la INTC.

"A început Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic de la Iași! Voi ați ales să petreceți aceste zile împreună cu atâția tineri din întreaga țară, într-o manifestare a credinței și a bucuriei! Fiecare dintre voi are așteptări personale de la INTC, fiecare speră să trăiască momente deosebite și, peste ani, să își amintească cu bucurie de zilele petrecute la Iași!

Ne dorim ca participarea voastră la INTC de la Iași să vă ajute să creșteți din toate punctele de vedere, dar mai ales să vă întărească în credință! Nu treceți cu vederea acest aspect! În toate evenimentele acestei întâlniri căutați-l pe Cristos! El are deja ațintită privirea sa asupra voastră. Profitați de această ocazie minunată pentru a face să vibreze în interiorul vostru trăirile spirituale cele mai intense și pentru a face să crească aspirațiile cele mai profunde!

Știm că mulți dintre voi sunteți plini de entuziasm, de bucurie și de frumusețe sufletească. Cereți lui Cristos, în aceste zile, să vă păstreze statornici în aceste trăiri. Știm că printre voi sunt unii apăsați de păcat, de îngrijorări, de temeri, de neliniști. Nu ezitați, în aceste zile, să vorbiți pe îndelete cu un preot, să vă spovediți, să cereți binecuvântarea lui Dumnezeu! El nu părăsește pe nimeni!

Efortul și oboseala organizatorilor va avea un sens dacă voi, toți, veți pleca de la INTC cu inima în pace cu Dumnezeu și cu aproapele, plini de adevărata bucurie, care izvorăște din prietenia cu Cristos.

În drumul spre Madrid, pentru a participa la Ziua Mondială a Tineretului, papa Benedict al XVI-lea a fost întrebat de către ziariști: "Zilele Mondiale ale Tineretului sunt un timp foarte frumos și trezesc multe entuziasme, însă după aceea tinerii se întorc acasă și regăsesc o lume în care practica religioasă este în foarte puternică diminuare. Cum se poate da continuitate roadelor Zilelor Mondiale ale Tineretului? Credeți că dau efectiv roade de lungă durată dincolo de momentele de mare entuziasm?" Răspunsul Sfântului Părinte poate fi aplicat și Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic: "Semănatul lui Dumnezeu este mereu tăcut, nu apare imediat în statistici. Și cu sămânța pe care Domnul o pune pe pământ cu ZMT, este ca și cu sămânța despre care el vorbește în Evanghelie: ceva cade pe drum și se pierde; ceva cade pe piatră și se pierde; ceva cade printre spini și se pierde; însă ceva cade pe pământ bun și aduce rod mare. Chiar așa este și cu semănatul ZMT: mult se pierde - și acest lucru este uman. Cu alte cuvinte ale Domnului: grăuntele de muștar este mic dar crește și devine un copac mare. Cu alte cuvinte iarăși: desigur că mult se pierde, nu putem spune imediat: de mâine reîncepe o mare creștere a Bisericii. Dumnezeu nu acționează așa. Ci crește în tăcere și mult. Știu de la alte ZMT că s-au născut atâtea prietenii, prietenii pe viață; atâtea experiențe noi că Dumnezeu există. Și pe această creștere silențioasă ne încredem și suntem siguri, chiar dacă statisticile nu vor vorbi mult, că realmente crește sămânța Domnului și va fi pentru foarte multe persoane începutul unei prietenii cu Dumnezeu și cu alții, al unei universalități a gândirii, al unei responsabilități comune care realmente ne arată că aceste zile aduc roade".

Suntem convinși că sămânța pe care Domnul o sădește în inimile voastre, va crește în tăcere și va da roade pentru o viață fericită și pentru o lume mai bună, mai frumoasă, mai dreaptă!"

Pr. Felix Roca



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat