Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Capitul provincial franciscan

Provincia "Sfântul Iosif" a Fraților Minori Conventuali din România s-a reunit, în perioada 25-30 iunie, în cel de-al XX-lea capitul provincial, la Institutul Teologic Franciscan din Roman.

Au participat 55 de delegați aleși de către cei peste 240 de frați, cărora li s-au adăugat fr. Marco Tasca, ministrul general, fr. Valentin Redondo, asistentul general pentru aria mediteraneană, și fr. Cesar Essayan, custodele provincial de Orient.

Conform documentelor ordinului, frații reuniți în capitul se îngrijesc de binele provinciei: verifică viața și activitățile fraților ei la lumina Evangheliei, a Regulii, a Constituțiilor și a învățăturii Bisericii; după aceasta se trece la alegerea ministrului provincial și a tuturor acelora care, după normele proprii, trebuie să desfășoare slujirea autorității și a animării; proiectează drumul provinciei pentru următorii patru ani și încearcă să găsească soluțiile adecvate acelor probleme pe care capitulul le va considera oportune.

La 28 iunie, 205 frați prezenți din totalul de 221 de frați cu drept de vot l-au reales ca ministru provincial pe fr. Emilian Cătălin, pentru încă un mandat de patru ani. (Fr. Emilian Cătălin, originar din Bălușești, NT, s-a născut la 23 martie 1976 la Roman. A absolvit Institutul Teologic Franciscan în anul 2001 și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației în anul 2007).

Frații delegați au votat în penultima zi (29 iunie), următorii definitori, propuși de ministrul provincial: fr. Lucian Mihai Bobârnac, vicar provincial; fr. Adrian Măgdici, secretar provincial; fr. Cristian Blăjuț, fr. Fabian Iacob, fr. Eugen Răchiteanu și fr. Daniel Cătălin Romila. Delegați la capitulul general 2013 au fost desemnați: fr. Sorin Adrian Giurgi, fr. Maximilian Pal și fr. Ion Ciuraru.

A doua parte a capitulului se va desfășura între 3 și 7 septembrie, când va fi prezentat, discutat și aprobat proiectul provincial cvadrienal și eventualele moțiuni; vor fi aleși noii responsabili (guardiani) ai comunităților și vor fi comemorați frații decedați în ultimii patru ani.

Fr. Virgil Blaj



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat