Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Concert Gen Rosso

Grupul internațional de artă interpretativă Gen Rosso va concerta la Bacău la 25 martie ca răspuns la invitația PS Petru Gherghel care, la 18 februarie, a semnat o scrisoare circulară trimisă părinților parohi cu scopul de a face cunoscut acest eveniment.

Responsabili de organizarea spectacolului de la Bacău (Sala Sporturilor, ora 19.30) sunt pr. Eduard Mihai Coșa și pr. Felix Roca; ei vor colabora cu părinții decani și cu părinții parohi și vicari angajați în pastorația tinerilor.

Gen Rosso va mai concerta la Sibiu (16-19 martie) și la București (28-29 martie).

Grupul a luat ființă la Loppiano, Florența, în anul 1966, dintr-o idee a Chiarei Lubich (a primit premiul UNESCO pentru Educație la Pace). Ea a făcut cadou o baterie roșie unui grup de tineri cu scopul de a comunica și transmite prin muzică valori precum pacea și fraternitatea universală și a contribui la realizarea unei lumi mai unite.

Formația a interpretat în diferite contexte sociale, rasiale, religioase și culturale și în momente din afara orarului programat al concertelor, pentru proiecte de solidaritate, asociații umanitare și prizonieri. Gen Rosso realizează proiecte didactice și educaționale în lumea școlii. Acestea au titluri diferite: "Mâini pentru pace", "Rock împotriva violenței", "Dați o mână de ajutor păcii", "Sport pentru pace", "Puternici fără violență" etc.

Formația a susținut muzicalul "Streetlight" (cu care a debutat în anul 2000) în Germania în anul 2002. După primele experiențe cu tinerii germani, a luat naștere ideea de prevenire a violenței între tineri.

Formația a primit cu entuziasm ideea de a întrerupe șirul concertelor clasice și de a începe astfel un dialog cu tinerii. Muzicalul prezintă o istorie adevărată, a lui Charles Moats, un tânăr care a fost ucis pentru că nu a acceptat violența cartierului său din Chicago.

Formația intenționează să poarte astfel, mai ales către tineri, un mesaj puternic și mobilizator la adevărata bucurie ce provine din credință și iubire.

Muzicalul, realizat în cadrul proiectului "Puternici fără violență", ajută prin diferite implicații practice (muzică, implicare emoțională, participarea activă a tinerilor în muzical) la atingerea scopului pedagogic: a fi puternic promovând binele, respectul pentru orice persoană, solidaritatea, înțelegerea între oameni, colaborarea.

Grupul format din 18 membri provenind din 10 țări (Brazilia, R.D. Congo, Kenya, Tanzania, Argentina, Spania, Italia, Elveția, Filipine și Polonia), interpretează cântece în 24 de limbi, a întreprins 220 de turnee în 43 de națiuni, are 54 de albume, 60 de evenimente și 250 de ateliere; a publicat 320 de cântece și a realizat 2.500 de concerte.

(După www.genrosso.ro)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat