Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Vizită pastorală la Londra și Dublin

Episcopul Petru Gherghel a vizitat comunitățile de catolici români din Marea Britanie și Irlanda. S-a aflat la Londra între 14 și 16 noiembrie, iar în următoarele două zile a vizitat comunitatea din Dublin.

Preasfințitul a celebrat o sfântă Liturghie solemnă duminică, 16 noiembrie, în Parohia "Ss. Sebastian and Pancras" din Kingsbury, Londra, unde românii catolici vin în fiecare duminică. Au concelebrat pr. Robert Mățău, capelanul și responsabil cu pastorația românilor în Marea Britanie, și pr. Ștefan Acatrinei, preot franciscan aflat la studii la Londra.

Programul vizitei pastorale a prevăzut și o întâlnire cu PS Alan Hopes, episcop auxiliar de Westminster, Londra.

La biserica "Our Lady of Lourdes" din centrul Dublinului, unde este găzduită comunitatea românească încă din anul 2000, credincioși români din toată Irlanda s-au adunat luni, 17 noiembrie, ca într-o zi de mare sărbătoare. În cadrul omiliei, Preasfințitul a amintit de episcopul martir Anton Durcovici ("el însuși un emigrant"), al cărui proces de beatificare este în desfășurare, și i-a îndemnat pe toți credincioșii emigranți să se încredințeze mijlocirii sale. A conferit apoi părintelui Eugen Țîmpu (asistent spiritual al comunității) și părintelui Ciprian Budău, OFMConv., medalia emisă în memoria episcopului Anton Durcovici.

În cadrul Liturghiei de marți, 18 noiembrie, a fost botezat micuțul Dario Iulian, al 338-lea copil botezat în comunitatea românească. La omilie, Preasfințitul a subliniat grija pe care o manifestă Biserica față de copii, rolul părinților și nașilor în educarea lor, dar și rolul întregii comunități prin exemplul pe care trebuie să-l dea noilor fii ai lui Dumnezeu.

Vizita a mai cuprins și o întâlnire cu episcopul auxiliar de Dublin, Mons. Eamonn Walsh. Printre alte discuții, păstorul diecezei a mulțumit pentru ospitalitatea Arhiepiscopiei de Dublin arătată față de credincioșii români, iar episcopul Eamonn a mulțumit pentru mărturia de credință a românilor în mijlocul poporului irlandez.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat