Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Fotografia din vitrină

Oricine a iubit cu adevărat o persoană știe că acea persoană nu poate fi uitată, indiferent dacă intervine moartea sau un alt motiv. Cu atât mai mult dacă această realitate a avut loc între doi soți.

Pe mine m-a părăsit soția după ce l-a născut pe cel de-al doilea copil al nostru. A făcut o complicație postnatală, care, în câteva zile, a condus-o la mormânt. Și era atât de frumoasă soția mea!

Ne făcusem împreună multe planuri. Era genul de persoană în prezența căreia nu te puteai plictisi. Mereu inventivă, mereu pusă pe șotii, gata totdeauna să sară în ajutor celor care aveau nevoie, m-a făcut să mă simt totdeauna o persoană prețuită.

Poate că Dumnezeu intenționat a chemat-o la sine, pentru ca trecerea timpului sau lumea aceasta să nu o schimbe. Intenționat mi-a oferit-o și mie ca soție, pentru ca, la rândul meu, după plecarea ei, să pot schimba măcar puțin din această lume.

O caracterizau o bunătate și o gingășie pe care știa totdeauna să le pună în valoare. În preajma ei nu puteai să nu-l iubești pe Dumnezeu, viața și familia.

Era tipul femeii simple de la țară. Nu aveam o casă deosebită, nu aveam nici mașină și nici serviciu la oraș. Ne întrețineam din puțin, dar eram fericiți. Deși aveam o casă modestă, cu bunuri modeste, totul era în ordine. Peste tot se simțea mâna ei de femeie, de soție și de mamă. O frumusețe și o ordine în exterior care, fără îndoială, veneau din frumusețea și ordinea din interior.

Ne cunoscusem în preajma grupului din cadrul parohiei. Era o tânără sfioasă, dar fermă, simpatică, dar prudentă. Multe inițiative și-au găsit materializarea fiind propuse chiar de ea.

Înmormântarea ei, pot spune, nu a fost ca toate înmormântările. Înmormântarea ei a fost o sărbătoare. Mi-a fost greu să știu că nu mai este alături de mine, dar, cunoscând-o, știu că s-a dus să-i fie și mai bine. Iar dacă aveți impresia că m-a lăsat cu doi copii și că mi-e greu, nu este așa, pentru că și copiii, parte din ea, sunt imaginea ei fidelă. Entuziasmul, farmecul și gingășia ei le regăsesc din plin în ei, le simt în lucrurile făcute de mâna ei, le văd în fotografiile care mi-au rămas.

Desigur, acum sunt recăsătorit. Un fapt, cred, normal, la vârsta mea și la cei doi copii pe care îi am. Poate că, ideal vorbind, la experiența deosebit de frumoasă trăită în prezența primei soții, din recunoștința pe care încă i-o port, ar fi fost respectuos din partea mea să nu mă recăsătoresc, dar gândul că cei doi copii trebuie să aibă și o mamă vizibilă m-a determinat să fac acest pas.

Sunt convins că și prima soție, de acolo de unde este, se bucură. Și ea vrea binele meu și al copiilor. O știu pentru că asta și-a dorit și atunci când era în viață.

Acum, dincolo de toate acestea, mi-a rămas o fotografie, una specială, a fostei mele soții sau, mai bine zis, a soției mele din cer. Este în vitrină, într-un loc vizibil, într-o ramă frumoasă. A rămas amintirea a tot ceea ce a însemnat ea, iar actuala soție, mulțumesc lui Dumnezeu, și ea este atât de înțelegătoare încât, împreună, mergem deseori la mormânt.

Mormântul fostei mele soții. Nu, nu este un loc trist. Este locul care îmi amintește că sunt creat pentru a iubi, pentru a prețui fiecare clipă a vieții, pentru a-l prețui pe Dumnezeu și familia. Este locul la care mă trimite fotografia din vitrină. (Laurențiu)

Pagină realizată de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat