Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Sfințiri de diaconi

În ziua în care întreaga Biserică Catolică a celebrat amintirea Sfântului Francisc din Assisi, 4 octombrie, Provincia "Sfântul Iosif" a Fraților Franciscani Conventuali din România a trăit o frumoasă zi de sărbătoare. La Institutul Teologic Franciscan din Roman au fost hirotoniți diaconi 12 frați, de PS Petru Gherghel. Totodată, s-a celebrat și hramul Conventului.

Celebrarea hirotonirii diaconilor și a hramului a început la ora 10.30, prin procesiunea formată din circa 100 de preoți. Procesiunea a pornit din amfiteatru, spre locul din fața institutului special amenajat pentru celebrare.

După ce pr. guardian Mihai Gal a adresat un cuvânt de salut și de bun venit tuturor celor prezenți - episcop, ministru provincial, preoți, persoane consacrate, seminariști și credincioși - celebrarea sfintei Liturghii a continuat cu ritul penitențial și liturgia cuvântului. După proclamarea evangheliei, episcopul a rostit cuvântul de învățătură.

"Sfântul Francisc, a spus printre altele Preasfințitul, prin umilința, sărăcia, curăția și simplitatea sa a fost și rămâne pentru noi toți un exemplu de trăire autentică a învățăturii lui Cristos".

Adresându-se aspiranților la ordinul diaconatului, păstorul diecezei i-a îndemnat să-și inspire întreaga lor viață și slujire din exemplul fondatorului, crescând tot mai mult în acele virtuți care l-au făcut atât de iubit în lumea întreagă.

Ritul propriu-zis al hirotonirii celor 12 candidați a început cu apelul fiecăruia dintre ei, după care a urmat invocarea tuturor sfinților și rugăciunea de consacrare, îmbrăcarea dalmaticii și primirea evangheliei.

La final, un reprezentant al fraților diaconi a adresat un cuvânt de mulțumire lui Dumnezeu, PS Petru Gherghel, ministrului provincial și tuturor celor care de-a lungul anilor de formare i-au susținut și ajutat.

Pr. Virgil Blaj

* * *

Diaconii: Marcelin Amariei - Rotunda; Adrian Baciu - Bacău "Sfânta Cruce"; Lucian-Daniel Bulai - Bacău "Fericitul Ieremia"; Petrică-Cristinel Eva - Mircești; Lucian Farcaș - Bacău "Sfânta Cruce"; Daniel Fechetă - Adjudeni; Marian-Leonard Iancu - Bacău "Sfântul Nicolae"; Gabriel Neculăeș - Hălăucești; Teodor-Ion Neculăeș - Luncași; Daniel Pal - Galbeni; Cristian Roca - Adjudeni; Carol-Daniel Sabău - Luizi-Călugăra



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat