Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Un dar al Providenței

Card. Stanislaw Rylko despre ZMT

A redescoperi sorgintea zilelor mondiale ale tineretului reprezintă un dar providențial pentru Biserica din zilele noastre, fiind o invitație de a-l redescoperi pe Duhul Sfânt în propria viață. Aceasta este convingerea cardinalului Stanislaw Rylko, președintele Consiliului Pontifical pentru Laici, exprimată într-un interviu.

- Ce sunt zilele mondiale ale tineretului?
Zilele mondiale ale tineretului sunt evenimente ecleziale care privesc Biserica în toate componentele sale. Răspândirea unui creștinism obosit și descurajat ne face să simțim intens nevoia unei mărturii de credință pline de elan și entuziasm, care pornește chiar de la zilele mondiale ale tineretului. În acest sens, acestea sunt cu adevărat un dar providențial pentru Biserica din timpul nostru.

- Care este obiectivul Zilei Mondiale a Tineretului de la Sydney?
Această Zi mondială vrea să fie asemenea unor noi Rusalii. Benedict al XVI-lea îi invită pe tineri să-l redescopere pe Duhul Sfânt, în propria lor viață. Această Zi mondială își propune, înainte de toate, să-i ajute pe tineri să înțeleagă importanța Mirului, sacramentul prin care Duhul Sfânt ne dă puterea specială pentru a mărturisi credința noastră în lume.

- Zilele mondiale ale tineretului pot fi o poartă spre inima tinerilor, chiar și pentru cei care nu se identifică cu comunitatea eclezială, sau care nu se recunosc pe deplin în aceasta?
Zilele mondiale ale tineretului sunt destinate, nu în ultimul rând, și tinerilor care sunt departe de credință. Nu de puține ori, aceștia își urmează prietenii, potrivit regulii "vino și vezi". De multe ori, participarea la aceste întâlniri mondiale aduce cu sine o schimbare radicală a vieții lor, ducând la redescoperirea credinței și chiar la decizia de a se boteza.

- Ce credeți că vor duce tinerii din lumea întreagă la Sydney și cu ce bagaj spiritul se vor întoarce la casele lor?
Tinerii duc, înainte de toate, tinerețea lor, care este cea mai mare bogăție pe care o dețin. Duc tânăra lor credință, ce trebuie profesată și celebrată cu bucurie, dar și experiențele, întrebările, problemele cu care se confruntă în țările lor. De la Sydney, în schimb, vor purta cu ei, acasă, experiența entuziastă a Bisericii, ca popor unit de aceiași credință în Isus Cristos și înflăcărat de Duhul său. Vor duce acasă, ca o busolă sigură care să le indice calea, cuvântul puternic al succesorului lui Petru. Pentru mulți tineri creștini, zilele mondiale ale tineretului au devenit un important rezervor de curaj al credinței: un eficient antidot pentru a nu se mai simți singuri în trăirea credinței în Isus Cristos, odată întorși acasă.

(Radio Vatican, 14 iulie)

* * *

"Unde putem găsi răspunsuri? Duhul ne orientează spre calea care conduce la viață, la iubire și la adevăr. Duhul ne orientează spre Isus Cristos. Există o vorbă atribuită sfântului Augustin: "Dacă vrei să rămâi tânăr, caută-l pe Cristos". În el găsim răspunsurile pe care le căutăm, găsim scopurile pentru care într-adevăr merită să trăim, găsim forța pentru a continua drumul cu care să facem să se nască o lume mai bună. Inimile noastre nu găsesc odihnă până când nu se odihnesc în Domnul, așa cum spune sfântul Augustin la începutul Confesiunilor, vestita relatare a tinereții lui. Rugăciunea mea este ca inimile tinerilor care se adună la Sydney pentru celebrarea Zilei Mondiale a Tineretului să găsească într-adevăr odihnă în Domnul și să poată fi umpluți de bucurie și de fervoare pentru a răspândi vestea cea bună printre prietenii lor, familiile lor și toți cei pe care-i întâlnesc". (Benedict al XVI-lea, Din mesajul trimis poporului australian și tinerilor de la ZMT)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat