Bucurați-vă întotdeauna
Îndemnul la bucurie, așa de la ordinea zilei între oameni, poate însemna pentru unii un bună ziua convențional; pentru alții, poate fi o surpriză plăcută, în stare să-i scoată din cotidianul plictisitor, în funcție de ce așteaptă de la viață și vrea să realizeze.
Pentru creștinul practicant, bucuria este în strânsă legătură cu evanghelia, care înseamnă vestea cea bună.
Orizontul bucuriei nu s-a deschis oare cu Buna-Vestire?
Nostalgia omenirii după paradisul pierdut încetează o dată cu salutul ceresc adresat Fecioarei Neprihănite de la Nazaret: Bucură-te, Marie! care devine Întruparea cuvântului și era nouă a mântuirii.
Păstorii de la Betleem, cuprinși de mare spaimă, datorită gloriei Domnului care i-a învăluit, sunt încurajați de către înger prin cuvintele: Nu vă temeți, căci, iată, vă vestesc o mare bucurie care va fi pentru tot poporul... (Lc 2,9-10).
De fapt, de 2000 de ani, bucuria Crăciunului umple inimile oamenilor de bunăvoință.
Apostolul neamurilor, îndemnându-i pe creștinii din Tesalonic la bucurie, o pune în strânsă legătură cu seva rugăciunii neîncetate, pline de recunoștință față de Dumnezeu, aceasta fiind voința sa expresă (cf. 1Tes 5,16-18). Același apostol, scriind galatenilor, referindu-se la acțiunea Duhului Sfânt în opera de mântuire, le precizează concretețea acestei acțiuni în rodul Duhului: iubirea, bucuria, pacea, răbdarea, bunăvoința, bunătatea, fidelitatea, blândețea, cumpătarea (Gal 5,22-23).
Să ne binecuvânteze Tatăl ceresc cu aceste roade din ce în ce mai bogate, sub oblăduirea Mamei cerești, Maria, pricina bucuriei noastre!
P.A.D.