Joia Verde
Anul Euharistiei
Biserica a celebrat joi, 26 mai, solemnitatea Trupul și Sângele Domnului: sărbătoarea în care credincioșii au cinstit cu multă venerație misterul sfintei Euharistii. Liturghia a fost urmată de procesiunea solemnă cu sfânta Euharistie. Pentru o participare cât mai mare, în unele localități Liturghia și procesiunea s-au făcut în duminica precedentă sau în următoarea. Liturghii urmate de procesiuni solemne pe străzile orașului, cu participarea ierarhilor, au avut loc la Iași, Roman, Bacău și Onești.
Iași
Solemnitatea Trupul și Sângele Domnului a fost marcată la Iași duminică, 29 mai, prin celebrarea euharistică solemnă prezidată, în catedrala "Adormirea Maicii Domnului", începând cu ora 11.00, de către PS Petru Gherghel. Alături de Excelența sa s-au aflat la altar 33 de preoți și 11 diaconi. Din partea Bisericii Ortodoxe a participat pr. arh. Varlaam Merticariu. Lor li s-au alăturat în cântare și rugăciune persoane consacrate, copii, tineri, seminariști, credincioși catolici și ortodocși, oaspeți din străinătate, primarul Gheorghe Nichita și generalul Constantin Bîrhală. Începând cu ora 12.30, Isus prezent în sfânta Împărtășanie a fost purtat pe străzile orașului Iași. Fanfara militară a însoțit prin cântare procesiunea. Băieții și fetițele care au făcut de curând prima sfântă Împărtășanie au aruncat flori înaintea procesiunii cu sfânta taină. Procesiunea s-a încheiat în catedrală prin binecuvântarea cu sfântul sacrament.
Roman
În seara dinaintea solemnității Trupul și Sângele Domnului, au avut loc cinci ore de adorație euharistică, cu participarea credincioșilor din toate parohiile orașului, pregătite și conduse de tineri și membrii congregațiilor călugărești. Duminică, 29 mai, în prezența episcopului de Chișinău, Anton Coșa, s-a celebrat sfânta Liturghie; au participat zeci de preoți și persoane consacrate, precum și un număr impresionant de credincioși, între aceștia evidențiindu-se: copiii care au primit anul acesta prima sfântă Împărtășanie, ministranții, seminariștii, coriștii și membrii fanfarei. După sfânta Liturghie a urmat procesiunea cu preasfântul sacrament, care s-a derulat pe străzile Ștefan cel Mare, Republicii, Rahovei, Dobrogeanu Gherea și Cuza Vodă.
Bacău
Sărbătoarea a început, duminică, 29 mai, în fiecare comunitate în parte, organizându-se procesiuni spre biserica "Sf. Nicolae". La sfârșitul sfintei Liturghii de la ora 18.00, credincioșii din toate parohiile din Bacău și din împrejurimi, aproximativ șase mii de persoane - copii, tineri și adulți - l-au însoțit pe Isus din preasfântul sacrament pe străzile orașului. A fost pentru prima dată și emoționant pentru toți credincioșii din Bacău să participe la celebrarea Liturghiei în parohia de la centru, de unde s-au format ulterior cele două mari parohii: "Fericitul Ieremia" și "Sfânta Cruce". Tonul solemn al sărbătorii a fost dat de prezența PS Petru Gherghel și a celor 26 de preoți. Solemnitatea sărbătorii a fost creionată de fanfara elevilor de la Liceul de Artă "G. Apostu" din Bacău, coordonați de prof. Iurașcu.
Onești
Duminică, 29 mai, la ora 18.00, la grota din curtea bisericii "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Onești s-a celebrat sfânta Liturghie. Au participat, alături de credincioși, un mare număr de preoți, persoane consacrate, seminariști și elevi de la Liceul Catolic "Fericitul Ieremia" din localitate. După sfânta Liturghie a urmat procesiunea, care s-a desfășurat de la biserica "Sfinții Apostoli Petru și Paul" până la Seminarul Capucin. Credincioșilor catolici li s-au alăturat un număr impresionant de credincioși ortodocși. Copiii de la prima sfântă Împărtășanie, îmbrăcați în hăinuțe albe, au aruncat flori în fața preasfântului sacrament, iar fanfara a acompaniat cântările.