Luni, 27 iulie 2009
Piatră prețioasă
Pentru ce arată atâta interes Biserica față de vocații? Tocmai datorită valorii excepționale pe care orice vocație sacră o aduce cu sine. Cum ar putea Biserica, mamă și învățătoare a sufletelor, să fie indiferentă sau neglijentă în fața unui astfel de fenomen spiritual, în care cele mai prețioase virtualități ale unui suflet se manifestă și în care harul Duhului Sfânt vine în acțiune cu moduri și măsuri minunate?
Noi ne gândim, în această privință, la parabola pietrei prețioase (Mt 13,46). Fiecare vocație la cultul lui Dumnezeu și la slujirea Bisericii merită cea mai vie atenție din partea celui care cultivă sau a celui care observă grădina sufletelor; ea realizează în mod eminent înflorirea împărăției lui Dumnezeu în lume, atât eclezială cât și profană; este un semn de prezență a Iubirii, care vine de sus; este un început de colocviu între Cristos viu și popor - familia, parohia, dieceza.
Paul al VI-lea
Hubertus Blaumeiser și Tonino Gandolfo, Așa cum Tatăl m-a iubit pe mine..., 365 gânduri pentru Anul Sfintei Preoții, Ed. Città Nuova, Roma, 2009, traducere de pr. Mihai Pătrașcu.
Textele pregătite în această carte, pentru fiecare zi a Anului Sfintei Preoții, vor fi disponibile pe www.ercis.ro, atât pe prima pagină (click pe link-ul "Anul Preoției" de pe rândul cu "Lecturile zilei" și "Gândul zilei", precum și din secțiunea "Anul Sfintei Preoții".