Vineri, 16 octombrie 2009
Răspuns la foamea ascunsă
Există și în cetatea modernă secularizată, în piețele sale și pe străzile sale - unde pare să domine necredința și indiferența, unde răul pare să prevaleze asupra binelui, creând impresia victoriei din Babilonului asupra Ierusalimului - o dorință ascunsă, o speranță germinală, un freamăt de așteptare. Așa cum se citește în cartea profetului Amos, "iată vor veni zile în care voi trimite foametea în țară, nu foame de pâine nici sete de apă, ci de ascultare a cuvântului Domnului" (8,11).
La aceasta foame vrea să răspundă misiunea evanghelizatoare a Bisericii. Și Cristos înviat le lansează apostolilor ezitanți să iasă din granițele orizontului lor ocrotit: "mergeți și faceți ucenici din toate națiunile... învățându-i să țină toate câte v-am poruncit" (Mt 28,19-20). Biblia este în întregime străbătută de apeluri de "a nu tăcea", de "a striga cu putere", de "a vesti cuvântul în momentul prielnic și neprielnic", de a fi santinele care sfâșie tăcerea indiferenței.
Sinodul Episcopilor 2008
Hubertus Blaumeiser și Tonino Gandolfo, Așa cum Tatăl m-a iubit pe mine..., 365 gânduri pentru Anul Sfintei Preoții, Ed. Città Nuova, Roma, 2009, traducere de pr. Mihai Pătrașcu.
Textele pregătite în această carte, pentru fiecare zi a Anului Sfintei Preoții, vor fi disponibile pe www.ercis.ro, atât pe prima pagină (click pe link-ul "Anul Preoției" de pe rândul cu "Lecturile zilei" și "Gândul zilei", precum și din secțiunea "Anul Sfintei Preoții".