Sâmbăta, 30 ianuarie 2010
Duhul duce din nou la valoarea esențială
Trăim într-o epocă în care Duhul din mai multe părți pare să strice scheme determinate, cum ar fi clasismele spirituale închise, lumi mici aproape necomunicante în lumea istorico-socială a existenței; în care, într-o societate crescută se poate spune în distincția de organisme în căutarea propriei individualități și cu finalități particulariste, Duhul caută să ducă din nou creatura umană la valoarea esențială căreia Dumnezeu prin Isus i-a dat o prioritate absolută: raportul de iubire-comuniune între persoană și persoană, între familii călugărești, între călugări și clerul diecezan, între "starea de perfecțiune" și cea pe care Igino Giordani a numit-o "proletariatul spiritului". (...)
Dumnezeu este comuniune trinitară, și cu privire la oamenii creați de ei nu are alt scop primar decât să-i constituie într-o comuniune asemănătoare cu a lui.
Silvano Cola, Scritti e testimonianze,
Gen's, Grottaferrata 2007, p. 56
Hubertus Blaumeiser și Tonino Gandolfo, Așa cum Tatăl m-a iubit pe mine..., 365 gânduri pentru Anul Sfintei Preoții, Ed. Città Nuova, Roma, 2009, traducere de pr. Mihai Pătrașcu.
Textele pregătite în această carte, pentru fiecare zi a Anului Sfintei Preoții, vor fi disponibile pe www.ercis.ro, atât pe prima pagină (click pe link-ul "Anul Preoției" de pe rândul cu "Lecturile zilei" și "Gândul zilei", precum și din secțiunea "Anul Sfintei Preoții".