De când eram copil, simțeam că îl iubesc mult pe Isus și, mai ales, pe Duhul Sfânt. Poate că aceasta s-a întâmplat și din cauză că, în copilărie, am experimentat refuzul și neacceptarea din partea mamei, care la un moment dat m-a dat altcuiva spre creștere.
La vârsta de 15 ani, mi-am dorit să am grijă de alți copii care, de asemenea, erau singuri și părăsiți de părinți. Când aveam 17 ani, am avut o criză de credință, o perioadă în care mă îndoiam de existența lui Dumnezeu. Aveam coșmaruri destul de des și visam că viața mea ar fi fără rost, fără sens. Mă trezeam înspăimântată. În acel timp, lucram și studiam departe de casă. Acolo unde lucram, m-am întâlnit cu o fată foarte credincioasă, cu care m-am împrietenit și căreia îi povesteam criza de credință prin care treceam și sentimentul de nesiguranță pe care îl trăiam. Această fată era protestantă și mi-a dăruit o Biblie. M-a atins foarte mult cuvântul Domnului, mai ales acest fragment: "Am fost flămând și voi mi-ați dat să mănânc, am fost străin și voi m-ați primit (Mt 25). Atunci am simțit că nu este de ajuns doar să citesc, ci că trebuie să schimb ceva în viața mea.
Lucrând, am avut un salariu minim, dar jumătate din el l-am dăruit pentru misionari. Am simțit, însă, că Domnul vrea mai mult de la mine, că mă vrea pe mine. Mă gândeam atunci să-l urmez pe Isus, pe care îl iubeam cu adevărat atât de mult. Într-o zi, găsind o broșură cu diferite congregații de surori, mi-a plăcut numele Surorile Misionare "Slujitoarele Duhului Sfânt". Nu știam să mă hotărăsc și într-o zi mi-am spus: "Acum voi deschide Biblia și te rog, Doamne, dă-mi un răspuns". Am deschis-o și am găsit acest text: "Dacă cineva este necăsătorit să rămână așa" (1Cor 7,8). Am rămas surprinsă, deoarece la un răspuns așa clar nu mă așteptam. Acest verset a fost însă decisiv în hotărârea mea de a-l urma pe Isus. Multe dintre trăirile mele, le povesteam prin scrisori unchiului meu, care a fost frate iezuit în India. Sfaturile lui m-au inspirat pentru o anumită decizie clară. De vreo trei ori, în viața mea consacrată Domnului, am avut o experiență asemenea cu aceea a momentului convertirii sfântului Paul. Mă simțeam foarte păcătoasă și nevrednică, dar întotdeauna am fost consolată profund de cuvintele adresate de Domnul sfântului Paul: "Îți ajunge harul meu" (2Cor 12,9). Și atunci când îmi era greu, mi-am amintit întotdeauna de motivația de la început: "Nu sunt aici, adică la mănăstire, din cauza unei persoane sau a unei surori, ci sunt aici datorită lui Isus".
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"
Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 * * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat