31 octombrie: Zi specială de rugăciune la Iași
În catedrala din Iași, la inițiativa părintelui paroh Iosif Dorcu, s-a organizat o zi specială de rugăciune. Aceasta a început miercuri seara, 30 octombrie (după Liturghia de la ora 18.00), și a durat până joi seara, 31 octombrie. În biserică s-a recitat în mod continuu, 24 de ore, Rozariul.
Din jumătate în jumătate de oră au fost grupuri care s-au rânduit pentru a conduce această rugăciune. Cei care au dorit să conducă un Rozariu s-au înscris din timp.
Rând pe rând s-au rugat tinerii din diferite asociații, călugări și călugărițe, familii, adulți, pensionari. Începând cu ora 21,00, de exemplu, după tineri, care au participat într-un număr mare, rugăciunea Rozariului a fost condusă de o tânără familie, iar în a doua parte a nopții de o tânără din Sudan și apoi de o femeie oarbă; la ora 5.00 a sosit din nou un grup de tineri. Prezenți la diferite ore pentru a conduce rugăciunea, în afară de părintele paroh, au fost și părinții colaboratori: Marcel Blaj și Fabian Doboș. Ziua de rugăciune specială, dedicată Rozariului, a fost și ca "o acțiune în cadrul Sinodului diecezan, o rugăciune pentru o bună reușită a acestui Sinod", a spus parohul comunității din Iași.
Ziua de rugăciune a fost organizată și pentru a marca începutul anului Rozariului și încheierea lunii octombrie.
Începând cu ziua de 16 octombrie a fost declarat oficial, de către Sfântul Părinte, anul dedicat sfântului Rozariu. În aceeași zi a început și al XXV-lea an al pontificatului său. Papa are încredere că Rozariul este cel mai bun mijloc de a obține pacea în lume. În aceeași zi, printr-un document special, Sfântul Părinte a introdus cinci noi mistere: misterele de lumină (botezul lui Isus în Iordan, minunea de la nunta din Cana Galileii, predica lui Isus, schimbarea la față pe muntele Tabor, înființarea sfintei Euharistii la Cina cea de Taină). Aceste mistere se meditează joia, iar cele de bucurie sâmbăta. Cele de slavă rămân doar pentru miercuri și duminică.
lecturi: 123.