Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Trebeș

În perioada 3-5 februarie 2023, PS Iosif Păuleț a întreprins o vizită pastorală în Parohia "Sfântul Isidor Plugarul" din Trebeș și filiala Pădureni.

Pentru credincioșii Parohiei Trebeș, zilele de 3, 4 și 5 februarie 2023 au fost încărcate de emoție și bucurie, deoarece l-a avut ca oaspete pe PS Iosif Păuleț, însoțit de pr. Daniel-Nicu Butacu, cu prilejul vizitei canonice.

A fost întâmpinat de către pr. paroh Ioan Cobzaru și întreaga comunitate, vineri, 3 februarie. După salutul de întâmpinare, a urmat celebrarea Sfintei Liturghii, oaspete fiind și pr. Benone Lucaci, decan de Bacău Centru. Credincioșii au primit la sfârșit și binecuvântarea cu lumânări în cinstea Sfântului Blaziu. A urmat o întâlnire cu toți credincioșii aflați în biserică în cadrul căreia Excelența Sa a detaliat câteva aspecte ale importanței vizitei pastorale și a răspuns câtorva întrebări adresate de către credincioși, îndemnându-i să rămână în comuniune de credință asemenea apostolilor.

În a doua zi a vizitei pastorale, Preasfințitul, însoțit de către părintele paroh, a vizitat câțiva bolnavi din parohie și din filiala Pădureni, ținând prin aceasta să le întărească credința, speranța și iubirea față de Isus din Sfânta Euharistie și încurajându-i să-și poarte crucea cu răbdare, precum a purtat-o Cristos. A vizitat cele două capele construite de pr. Ioan Cobzaru și cimitirele din Pădureni și Trebeș, înălțând rugăciuni pentru cei răposați. S-a întâlnit apoi cu copiii și tinerii din Trebeș pentru o scurtă cateheză, îndemnându-i să fie alături ce Cristos, să se implice în viața Bisericii și să fie "făclii vii, mereu aprinse". Credincioșii care au dorit au avut apoi ocazia să discute în particular cu Excelența Sa, în cadrul programului de birou parohial. După-amiază s-a întâlnit cu membrii Consiliului Pastoral și cu cei ai Consiliului Economic, discutând diferite aspecte ale comunității: planuri de viitor, necesități și oportunități. A dorit să întâlnească și grupul de rugăciune din parohie, invitându-i să se roage neîncetat pentru întreaga Biserică, pentru Sfântul Părinte Papa Francisc, pentru episcopi și preoți, pentru pace în lume și pentru ca toți oamenii să îl descopere pe Cristos - izvorul oricărui bine. Înainte de celebrarea Sfintei Liturghii de seară la care a participat și pr. Mihai Augustin Folner, împreună cu membrii comunității carmelite din Luncani, a stat la dispoziția tuturor credincioșilor la scaunul de Spovadă.

Duminică, 5 februarie, înfruntând zăpada și viscolul, Preasfințitul Iosif Păuleț a celebrat Sfânta Liturghie la ora 9 în filiala Pădureni fiind întâmpinat de către credincioși cu mare bucurie. La ora 11, a prezidat Sfânta Liturghie în Parohia Trebeș în cadrul căreia a prezentat credincioșilor câteva concluzii, i-a îndemnat să nu înceteze să fie "sare și lumină", să-și îndrepte mereu inima și gândul către Creator și să nu uite că au menirea să construiască împreună o lume mai bună pe pământ.

Cosmin Fodor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-5 februarie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Trebeș și filiala Pădureni

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiune "Anul pastoral 2022-2023. "Uniți în Duhul Sfânt"

Programul vizitelor pastorale octombrie 2022 - martie 2023

Secțiunea "Vizite pastorale"


 

lecturi: 1110.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat