Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Trebeș: Administrarea Mirului

Duminică, 17 iulie 2022, Parohia "Sfântul Isidor Plugarul" din Trebeș a îmbrăcat haine de sărbătoare și a trăit bucuria primirii sacramentului Sfântului Mir de către 45 de candidați din Trebeș și filialele Pădureni și Luncani, conferit prin impunerea mâinilor Excelenței Sale Iosif Păuleț, episcop de Iași.

După o îndelungă și minuțioasă pregătire alături de părintele paroh, Ioan Cobzaru, au fost gata să-l primească pe Duhul Sfânt, împărțitorul de haruri și daruri. Întreaga comunitate le-a stat alături, susținându-i cu rugăciunile și jertfele lor.

După întâmpinarea cu pâine și sare a PS Iosif Păuleț și după cuvântul de salut și "Bun venit", a urmat celebrarea Sfintei Liturghii în cadrul căreia au ascultat cu mare atenție cuvântul de învățătură al Excelenței Sale. Candidații au răspuns cu fermitate întrebărilor adresate. A urmat reînnoirea făgăduințelor de la Botez după care toți candidații au primit "pecetea darului Duhului Sfânt", sacramentul Confirmațiunii, însoțiți de nașii lor. Sfânta Liturghie a fost înfrumusețată de prezența altor preoți și numeroși credincioși.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, un reprezentant al celor miruiți i-a mulțumit bunului Dumnezeu pentru că i-a găsit vrednici să-i facă părtași de darurile Duhului Sfânt. A mulțumit, de asemenea, și Excelenței Sale Iosif Păuleț pentru prezența în mijlocul lor și pentru că i-a ajutat să facă încă un pas pe drumul credinței lor și părintelui paroh Ioan Cobzaru care cu răbdare, înțelegere și măiestrie, i-a condus și i-a însoțit pe drumul anevoios al formării.

Întreaga comunitate îl preamărește pe Dumnezeu pentru marea bucurie pe care a trăit-o, pentru iubirea și bunătatea pe care ni le oferă zi de zi ajutându-ne astfel să trăim și să creștem în credință.

Mihaela Varga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 iulie: Trebeș: Administrarea Mirului


 

lecturi: 1407.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat