Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bucuria iubirii sau iubirea bucuriei?

În ziua de 26 iunie 2022, la Roma, se va celebra cea de-a X-a Întâlnire Mondială a Familiilor, un eveniment care va uni familiile din lumea întreagă într-un imn de mulțumire adus lui Dumnezeu pentru darul familiei, al iubirii și al vieții. Cum ar fi arătat lumea fără familii? Cum ar fi fost omenirea fără bărbați și femei în ea? Să fii tânăr și să nu poți împărtăși iubirea ta cu cea alături de care ți-a fost dat să mergi până la moarte! Să fii plin de iubire și să nu ai cui s-o împarți, aici este adevărata provocare!

Dumnezeu a rânduit ca oamenii să se nască din iubire și să fie mesageri ai iubirii. Tot el a orânduit bărbatul și femeia, pentru ca într-o tensiune-atracție continuă, să dea sens unul celuilalt și împreună omenirii. Bucuria de a fi împreună se transformă astfel într-o iubire a bucuriei.

"Cum să nu înfloresc de când am cunoscut-o pe ea?, spunea un tânăr. N-am crezut niciodată că viața poate fi atât de frumoasă și că merită să fi intrat în ea chiar și pentru o singură secundă, cât să-i întâlnesc privirea, apoi facă Domnul cum o vrea", continua același tânăr, îndrăgostit evident de viitoarea lui soție, alături de care trăiește și astăzi fericit.

Bărbatul și femeia, semnele iubirii lui Dumnezeu în lume, prin chemarea lor specială la căsătorie, sunt capacitați, nu doar să aducă viața în lume, dar și să împărtășească totul cu bucurie.

Prin publicarea exortației apostolice Amoris laetitia, Papa Francisc a oferit Bisericii nu doar un document spre reflecție, ci și o cale, calea bucuriei. Nu e suficient că ești căsătorit, că ai o casă, că ai o familie, copii, bunuri etc., ci toate trebuie primite și împărtășite cu bucurie. Bucuria trebuie să fie calea iubirii, iar iubirea calea bucuriei. O familie fără iubire este ca o iubire fără bucurie, ori, dacă în iubire nu este bucurie, iubirea nu există!

Dragi soți, bucurați-vă unul de celălalt, bucurați-vă de copii, de ceea ce sunteți și aveți. Trăiți viața de familie cu bucurie, pentru că doar acolo unde este bucurie este și iubire...

Pe 26 iunie, ne întâlnim la Iași, în catedrală, împreună cu păstorul diecezei, spre a celebra bucuria iubirii, Întâlnirea Mondială a Familiilor.

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastorația Familiei

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Pregătiri pentru Întâlnirea Mondială a Familiilor

Vatican: Conferință de presă de prezentare a celei de-a X-a Întâlniri Mondiale a Familiilor (30 septembrie 2021)

Întâlnirea Mondială a Familiilor: Card. Farrell, "nu teren de irigat" și nici "pasivi în a primi discursuri de sus", ci "sămânță care poate fertiliza lumea"

Nunta din Cana - icoană a Celei de-a X-a Întâlniri Mondiale a Familiilor

A X-a Întâlnire Mondială a Familiilor: Prezentarea logoului oficial și a modalității de desfășurare (2 iulie 2021)

Papa Francisc: Mesaj video cu ocazia prezentării formei extraordinare a celei de-a X-a Întâlniri Mondiale a Familiilor (2 iulie 2021)

Rugăciunea pentru Întâlnirea Mondială a Familiilor, 22-26 iunie 2022, la Roma


 

lecturi: 339.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat