Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Întâlnirea Mondială a Familiilor: Card. Farrell, "nu teren de irigat" și nici "pasivi în a primi discursuri de sus", ci "sămânță care poate fertiliza lumea"

de M.C.B.

"Va fi un eveniment multicentric și se va răspândi în toate diecezele din lume". "Un eveniment mondial", așa cum a fost întotdeauna în anii trecuți, dar care va permite tuturor familiilor din întreaga lume să participe la diferitele evenimente locale. În felul acesta card. Kevin Farrell, prefectul Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață, a prezentat presei astăzi [joi, 30 septembrie 2021] cea de-a X-a Întâlnire Mondială a Familiilor, care va avea loc la Roma între 22 și 26 iunie 2022, într-o formă extraordinară, pe tema "Iubirea familială: vocație și cale de sfințenie".

"Mai sunt doar câteva luni", a spus el, și fiecare episcop este invitat să organizeze în dieceza sa întâlniri diecezane, momente de sărbătoare și Sfânta Liturghie, în aceleași zile în care papa îi va reuni la Roma doar pe delegații conferințelor episcopale, ai mișcărilor și asociațiilor familiale.

Prin mutarea evenimentului din centru în periferii, "vor putea participa nu numai lucrătorii din pastorația familiei ori familiile care au posibilități economice mai mari pentru a călători, ci și un număr mai mare de familii. Este fundamental să implicăm mai multe familii dacă dorim să dăm un nou impuls pastorației familiei. Familiile nu pot fi privite ca un «teren de irigat», care primesc pasiv discursuri, învățături sau inițiative pastorale «provenite de sus». În schimb, ele [familiile] sunt «sămânța» care poate fertiliza lumea. Familiile sunt evanghelizatorii. Mai mult decât discursurile abstracte, familiile însele sunt cele care dau mărturie reală și credibilă lumii despre frumusețea iubirii familiale". "Am observat - a adăugat cardinalul - că în multe familii există dorința de a merge împreună în aceste vremuri dificile pentru toată lumea. Ele [familiile] doresc să fie însoțite, susținute și «să se simtă în Biserică». Familiile sunt generoase atunci când li se acordă o grijă pastorală specială. Ele însele se pun la dispoziție pentru misiunea Bisericii și pentru a ajuta alte familii. Să nu ratăm această ocazie de a ne consolida inițiativele și, de asemenea, de a lansa altele noi".

(După Agenția SIR, 30 septembrie 2021)

Traducere de Ovidiu Bișog


 

lecturi: 393.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat