Iași: Bucuria fiecărui creștin de a fi misionar
Sâmbătă, 20 octombrie 2018, la ora 19.30, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași a avut loc o oră de priveghere misionară. Celebrarea a fost condusă de pr. Florin-Petru Sescu, responsabilul Centrului Misionar Diecezan și al Oficiului pentru Pastorația Migranților. Ora de priveghere și de rugăciune a fost animată de un grup de tineri ieșeni printre care și voluntari ai Centrului Misionar Diecezan. Toți cei prezenți s-au rugat pentru misionari și pentru cei care încă nu-l cunosc pe Cristos.
Duminică, 21 octombrie 2018, a 92-a Zi Mondială a Misiunilor, în același loc, în cadrul Liturghiei de la ora 8, doi studenți seminariști de la Institutul Teologic "Sfântul Iosif " din Iași, Anton Bârlescu din Parohia Adjudeni și Adrian Talaz din Parohia Arini, au primit mandatul misionar din mâinile pr. Eduard Soare, vice-rectorul aceluiași institut. Celor doi tineri li s-au înmânat câte un exemplar al Bibliei și câte o cruce, iar la sfârșitul celebrării au primit binecuvântarea prin impunerea mâinilor de către toți preoții prezenți la altar, binecuvântare care îi va însoți în toată activitatea misionară pe care o vor desfășura în Kenya, Africa.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Florin-Petru Sescu care a amintit de importanța dimensiunii misionare în viața fiecărui creștin. Sfinția Sa a scos în evidență câteva gânduri din mesajul Sfântului Părinte papa Francisc pentru Ziua Mondială a Misiunilor. Misiunea - spunea Sfântul Părinte - repetă mișcarea ritmică a inimii care atrage sângele din corp, îl oxigenează și apoi îl trimite mai departe. A fi misionar înseamnă să te apropii de Cristos, să te oxigenez, adică să te schimbi în viața ta și apoi să mergi la ceilalți. Printre altele, părintele a punctat importanța entuziasmului în activitatea misionară a fiecărui creștin amintind de faptul că Isus Cristos nu ne cere să fim simpli angajați, ci mai mult decât atât și anume disponibili. La sfârșitul predicii, părintele Florin, a amintit că fiecare dintre noi trebuie să fie misionar în fiecare zi întrucât am fost chemați să ducem "oxigenul lui Cristos" tuturor oamenilor. Nu în ultimul rând, părintele a menționat și faptul că putem fi misionari atât prin sprijinirea activităților misionare cât și prin rugăciunile pe care le înălțăm pentru toți cei care lucrează în misiuni și pentru cei care încă nu-l cunosc pe Cristos.
Amintim și de faptul că, în aceeași zi, la București, în biserica "Sfânta Cruce", în cadrul slujbei de la ora 10.30, alți doi studenți seminariști din cadrul aceluiași institut mai sus menționat, Eduard-Cristian David din Parohia Tuta și Adrian-Iosif Fechet din Parohia Barticești, au primit același mandat misionar din mâinile părintelui Florin Bejenaru, responsabilul Centrului Misionar din Arhidieceza de București, însă pentru Coasta de Fildeș.
Le dorim mult har acestor tineri și tuturor celor care se dedică slujirii și răspândirii Cuvântului lui Dumnezeu! Să-i însoțim cu rugăciunile noastre!
Marian Păuleț
* * *
Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:
21 octombrie: Iași: Ziua Mondială a Misiunilor
lecturi: 23.