Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Comunitatea românilor catolici din Londra în pelerinaj la Sanctuarul Marian de la Walsingham

Pelerinajul anual al comunităților etnice din Londra, la Sanctuarul Marian de la Walsingham a avut loc duminică, 12 septembrie 2010, fiind organizat de Dieceza Romano-Catolică de Westminster. Pentru englezi, Sanctuarul Marian de la Walsingham, aflat în estul Angliei, reprezintă ceea ce pentru noi românii reprezintă Sanctuarul Marian de la Cacica. Un punct de reper spiritual și un loc de devoțiune mariană, drag sufletelor credincioșilor. Sanctuarul Marian de la Walsingham astăzi este vizitat de peste 100.000 de credincioși catolici anual.

Printre aceștia, anul acesta pentru a patra-a oară, s-a aflat și un grup de pelerini români din cadrul comunității românești din Anglia. Aproximativ 60 de credincioși, unii cu autocarul iar alții cu mașinile personale, au participat la pelerinajul anual al comunităților etnice din Londra la Walsingham..

Celebrările au început cu prezentarea grupurilor de pelerini, a steagului țării pe care o reprezentau, și a rostirii rugăciunii Bucură-te, Marie în limba maternă precum și a unei intenții în limba română la rugăciunea credincioșilor în cadrul sfintei Liturghii. Anul acesta ca și în anii precedenți noi românii am prezentat steagul icoană al comunității noastre de aici din Londra și am venit îmbrăcați în tricouri inscripționate cu emblemele de pe steagul nostru și cu numele comunității noastre de aici.

A urmat celebrarea sfintei Liturghii, la care a participat un mare număr de credincioși din toate colțurile lumii, ceea ce a fost un prilej de reamintire și reiterare a catolicității Bisericii noastre. În prezența PS Michael Evans, episcop de East Anglia (unde se află sanctuarul), precum și a Eminenței Sale cardinal Cormac Murphy O Connor, precum și a numeroși preoții capelani din toate colțurile lumii, ne-am rugat, am adus laudă lui Dumnezeu și mulțumiri sfintei Fecioare Maria, în cântecele și rugăciunile noastre, hrănindu-ne sufletește cu pâinea cerească, sfânta Euharistie.

Anul acesta pelerinajul s-a vrut să fie și o pregătire a mult așteptatei vizite a Sfântului Părinte papa Benedict în Marea Britanie, pentru reușita căreia ne-am rugat în chip deosebit, vizită ce va avea loc în perioada 16-19 septembrie 2010, și care va culmina cu beatificare cardinalului John Henry Newman în cadrul sfintei Liturghii celebrate în Cofton Park, Birmingham. Noi vom fi prezenți în număr de 43 de persoane (acesta fiind numărul de bilete alocate pentru capelanatul român) la Vigilia cu Sfântul Părinte ce va avea loc sâmbătă 18 septembrie la Londra în Hyde Park.

După ce s-au încheiat celebrările litugice, și după ce ne-am rugat pentru cei de aici și de acasă din țară, am plecat către Londra întăriți sufletește, cu imaginea sfintei Fecioare Maria în inimi și cu speranța de mai bine, cântând imnuri în cinstea sfintei Fecioare, mama și ocrotitoarea noastră.

"Sfântă Marie, maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi!"

Pr. Robert Mățău
 


lecturi: 44.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat