Urări de Crăciun
Cristos născut în peștera Betleemului să reverse în inimile și în casele tuturor bucuria și pacea sa cea sfântă pe care le-a dăruit odinioară îngerilor și păstorilor din Betleem.
Pe lângă aceste urări, primiți și gândurile de mai jos.
Vă reamintesc, de asemenea, că luni, 26 decembrie, Sfântul Ștefan, primul martir, Liturghia de la ora 10.00 din catedrala din Iași va fi transmisă la Radio Iași.
Un Crăciun binecuvântat!
Sărbători fericite!
Pr. Cornel Cadar
* * *
Un pumn de nuci
"În Cristos sunt ascunse toate comorile înțelepciunii și ale științei" (Col 2,3)
Ne apropiem cu pași rapizi de marea sărbătoare. Pregătirile sunt în toi, iar spărgătorii de nuci au mai mult de lucru ca în orice altă perioada a anului. Puține sunt mesele de pe care să lipsească tradiționalul cozonac cu nucă. Iar dacă nu sub formă de prăjitura, nuca tot e prezentă pe vreo tăviță de pe masă sau, aurită, printre podoabele bradului de Crăciun.
Te-ai întrebat vreodată de ce e atât de iubită nuca în preajma sărbătorilor de iarnă? Ei bine, în trecut, nucile și migdalele au fost un simbol al cuvântului lui Dumnezeu. În timp ce participau curioși la pregătirea cozonacilor, copiilor li se povestea ca "într-o coajă lemnoasă, aparent lipsită de valoare, se află ascuns un sâmbure dulce. Tot așa, cele întâmplate de Crăciun sunt ascunse și tăinuite într-un veșmânt sărăcăcios în staulul de la Betleem".
Ce mai putem spune este că "nucile" pe care ni le dă uneori Dumnezeu să le spargem nu au niciodată coaja prea tare, astfel încât să nu le putem "deschide". Iar dacă vreodată ți se pare că o nucă este prea tare pentru tine, îl poți ruga pe Dumnezeu să-ți facă rost de un "spărgător de nuci" pe măsură!
Din Însemnări din vale (Cornelia Mack), nr. 102/2005
lecturi: 10.