Anul pastoral
2024‑2025

Jubileul Speranței
2024-2026

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Comemorarea Fericitei Maica Speranța a lui Isus

Comemorarea Fericitei Maica Speranța a lui Isus a avut loc sâmbătă, 8 februarie 2025. Această zi a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru noi, Familia călugărească a Iubirii Milostive, și a început cu celebrarea Sfintei Liturghii în Biserica parohială "Sfântul Iosif Muncitorul" din Barticești, pentru a aduce omagiu și mulțumire lui Dumnezeu, Iubirea Milostivă.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de părintele Daniel Budău, iar alături de el s-au aflat preoții invitați și comunitatea locală, care a venit să aducă laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru darul minunat făcut Bisericii în persoana Fericitei Speranța a lui Isus.

La începutul celebrării, părintele Fernando Manni a evocat personalitatea și carisma acestei femei de excepție, amintind că prin întreaga sa viață a fost o neobosită vestitoare a Iubirii Milostive. Ea a înființat două congregații - "Slujitoarele Iubirii Milostive" și "Fiii Iubirii Milostive" - și a inspirat nașterea Asociației Laicilor Iubirii Milostive, care continuă și astăzi să ducă mai departe misiunea ei.

În cadrul predicii, părintele Petru-Sebastian Tamaș a subliniat cinci aspecte esențiale care fac din Fericita Maica Speranța un exemplu de sfințenie:

Dorința de sfințenie pentru ea și ceilalți - Încă din copilărie, Maica Speranța a avut un singur scop: să devină sfântă. A trăit fiecare zi în această aspirație și a dorit ca toți cei din jurul ei să atingă același ideal. De aceea, și-a dedicat viața formării spirituale a altora.

Iubirea milostivă a lui Dumnezeu - Pentru Maica Speranța, Dumnezeu nu era un judecător sever, ci un Tată iubitor, care își dorește să își îmbrățișeze copiii. Ea îndemna mereu la încredere în această iubire și la transmiterea ei celor din jur, prin fapte concrete de milostivire.

Un lider puternic și caritabil - Cu o voință de neclintit și un suflet plin de iubire, Maica Speranța a deschis case pentru orfani, bătrâni, persoane cu dizabilități și tineri aflați în dificultate. De asemenea, a fost un sprijin pentru preoți, ajutându-i să-și trăiască vocația cu fidelitate și devotament.

Fidelitate în fața încercărilor - De-a lungul vieții, a fost neînțeleasă și respinsă, dar nu a renunțat niciodată la credința sa. Nu s-a plâns, nu a condamnat pe nimeni, ci a rămas fidelă Bisericii, rugându-se și continuând să iubească. Prin exemplul ei, ne învață că Dumnezeu lucrează prin oameni și că, în momentele de încercare, el ne trimite mereu ajutor, chiar dacă nu întotdeauna din partea celor la care ne așteptăm.

Speranța paradisului și legătura cu sfinții - Maica Speranța a avut mereu privirea îndreptată spre Dumnezeu, având convingerea că sfințenia este calea sigură spre mântuire. Ne îndeamnă să privim la sfinți, să ne inspirăm din exemplul lor și să trăim cu speranța că, prin iubire și credință, vom ajunge în Împărăția lui Dumnezeu.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh Marius Sabău a mulțumit surorilor Iubirii Milostive și Fiii Iubirii Milostive pentru misiunea lor neobosită în comunitate și pentru bucuria cu care îl slujesc pe Dumnezeu. De asemenea, i-a felicitat pe toți cei care contribuie la păstrarea vie a moștenirii spirituale a Maicii Speranța.

Evenimentul a fost un prilej de comuniune, recunoștință și reflecție asupra Iubirii milostive a lui Dumnezeu. Cei prezenți au plecat cu inimile întărite în credință, inspirați de exemplul Maicii Speranța, care rămâne un model luminos de dăruire, iubire și speranță.

Sr. Cecilia Radavoi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 februarie: Barticești: Comemorarea Fericitei Maica Speranța a lui Isus




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat