Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova: A fost numit și cu bucurie l-am primit

Duminică, 15 septembrie 2024, Comunitatea Romano-Catolică Română din Padova a îmbrăcat straie de sărbătoare, oficializând în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11.00 numirea preotului Marian Cazacu ca responsabil al acestei comunități.

Liturghia a început cu primirea părintelui în fața bisericii, oferindu-i pâine și sare.

Însoțit de preoții invitați, a intrat părintele Isidor Iacovici, responsabil cu preoții românii din diaspora și paroh al Comunității de români din Roma, delegat din partea Episcopiei Romano-Catolice de Iași pentru a oficia numirea preotului Marian ca responsabil al comunității noastre. Părintele Daniel Fechetă a răspuns și el invitației de a fi prezent la sărbătoare, părintele este director la redacția revistei "Mesagerul Sfântului Anton", activând ca preot la Bazilica "Sfântul Anton" din Padova. S-a alăturat sărbătorii noastre și părintele Richard Toth, venit din România unde activează ca paroh în comunitatea Poiana Negri, Bacău, fiind și nașul de preoție a părintelui Marian. Dar nu în ultimul rând a răspuns și invitației și Mons. Renzo Zecchin, parohul comunității italiene de la Biserica "Sfântul Lazăr", cel care ne găzduiește și ne pune la dispoziție frumoasa și impunătoarea biserică, dar și "patronatul" unde ne putem desfășura activitățile noastre.

Intrând în biserică, participanții la Sfânta Liturghie l-au întâmpinat pe noul păstor cu bucurie, formând până la altar un tunel de flori, acompaniați de cântecele pline de bucurie și tinerețe cântate de corul comunității, condus de dirijorul Paul Bîlha.

Am ascultat cu mare atenție predica părintelui Isidor în care a ținut să precizeze că de fiecare dată când vine la Padova o face cu bucurie și plăcere pentru că aici găsește o comunitate vivace, deschisă și unită. Părintele a insistat să fim alături de noul păstor, să nu-l lăsăm singur, ci să-l susținem și să-i fim mereu aproape.

După predică a început să oficieze numirea părintelui Marian, oferindu-i-se cheia, evanghelia și crucea. Apoi un grup de copii și adulți, membri ai comunității, au participat la oferirea darurilor.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele nou-numit i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru frumoasa sărbătoare și tuturor care s-au implicat în organizarea ei, insistând să spună că ne așteaptă în fiecare duminică și sărbători la fel ca acum.

Părintele Isidor a dat citire scrisorii de salut și mulțumire trimisă de episcopii noștri de la Iași, PS Iosif Păuleț și PS Petru Sescu, către episcopul de Padova, PS Claudio Cipolla, și parohului, pr. Renzo Zecchin, pentru amabilitatea și ospitalitatea oferită comunității noastre.

Pr. Renzo a ținut să evidențieze activitatea responsabilului anterior, pr. Emanuel Imbrea, spunând că a avut o bună colaborare și își dorește ca și pe viitor să fie la fel, iar cu numirea noului responsabil nu este un nou început, ci o continuare pe drumul credinței.

Iar la sfârșit a luat cuvântul și un reprezentant al comunității, urându-i bun venit părintelui Cazacu și asigurându-i totodată susținere din partea comunității în activitățile și proiectele ce urmează să le inițieze.

După binecuvântarea finală părintele Marian ne-a invitat pe toți în patronatul bisericii la o agapă frățească.

Mult succes și împliniri!

Un enoriaș al Comunității Române de la Padova

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 septembrie: Padova: A fost numit și cu bucurie l-am primit




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat