Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Buhuși: Multiplă sărbătoare alături de PS Petru Sescu

Parohia romano-catolică "Înălțarea Sfintei Cruci" din Buhuși a organizat sâmbătă, 14 septembrie 2024, o mare sărbătoare cu ocazia hramului, împlinirea a 150 de ani de la apariția primei comunități de catolici în Buhuși și a 85 de ani de la finalizarea construirii bisericii catolice, în anul 1939.

Pregătirile pentru aceste evenimente au fost intense, ele fiind coordonate de parohul Pavel Mărtinaș, care a creat un climat adecvat acestor sărbători, astfel încât participanții să simtă dragostea și bucuria credincioșilor de a-i primi în Casa Domnului la Buhuși.

"Chemându-i pe cei doisprezece (Isus) i-a trimis să predice împărăția lui Dumnezeu..." Plecând discipolii, străbăteau fiecare sat predicând evanghelia. "Glasul lor a străbătut tot pământul" (Ps 19,5) și cuvintele lor au ajuns până la marginile lumii. Acum 150 de ani au ajuns și în Buhuși. Importanța evenimentului este marcată de Episcopia de Iași prin participarea PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, a pr. Benone Lucaci, decan de Bacău și a pr. Petru Tamaș, directorul Seminarului catolic din Bacău, însoțiți de un număr mare de preoți de la parohiile vecine, printre care și parohul Claudiu Nedelciu, care a păstorit cu folos această parohie timp de 10 ani și a predat-o actualului paroh, pr. Pavel Mărtinaș.

Autoritățile locale, reprezentate de primarul Vasile Zaharia și viceprimarul Dan Teslaru, s-au implicat în organizarea sărbătorii, participând efectiv la bunul mers al acțiunii.

Ne-am bucurat și de prezența echipei radio ERCIS FM, condusă de părintele Adrian Blăjuță, care au asigurat transmiterea în direct a Sfintei Liturghii.

Liturghia hramului a fost celebrată de PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, alături de care au concelebrat preoți din parohiile învecinate prezenți la ceremonie.

Intervențiile au fost pline de har și învățăminte, iar cântările liturgice au fost înălțătoare. Un rol important alături de credincioși l-au avut Corul "Laudamus" și instrumentiștii care au contribuit la înălțarea spre cer a rugăciunilor credincioșilor.

După o mobilizare și pregătire serioasă a acestor evenimente, conștienți fiind de importanța lor, ne bucurăm și îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a binecuvântat și ne-a permis să trăim o adevărată înălțare sufletească.

Mulțumim participanților care au făcut ca sărbătoarea noastră să fie plină de bucurie și cerem cu reverență binecuvântarea lui Dumnezeu pentru prezentul și viitorul comunității noastre.

Ana Mișca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 septembrie: Buhuși: Multiplă sărbătoare alături de PS Petru Sescu




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat