Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Deschiderea anului școlar la Colegiul Național Catolic "Sfântul Iosif"

Luni, 9 septembrie 2024, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul Național Catolic "Sfântul Iosif", marcând cei 30 de ani de prezență în învățământul băcăuan. La celebrare au fost prezenți PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, superiorii și formatorii Seminarului, reprezentanți din partea autorităților locale și a Jandarmeriei, împreună cu cadrele didactice și personalul auxiliar care se ocupă de educația și dezvoltarea umană, intelectuală și spirituală a elevilor.

Încă de la primele ore ale dimineții, curtea Colegiului Național Catolic "Sfântul Iosif" din Bacău s-a umplut de emoție, bucurie și speranță odată cu deschiderea noului an școlar. Această zi deosebită a adus împreună elevi, părinți și cadre didactice deopotrivă, marcând astfel începutul unui nou drum academic și spiritual.

Momentul central al festivității a fost marcat de Sfânta Liturghie pontificală, prezidată de PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, fiind însoțit la altar de pr. Petru-Sebastian Tamaș, directorul colegiului, de pr. Benone Lucaci, decan de Bacău Centru, de preoții formatori și de preoții oaspeți.

În cadrul omiliei, Excelența Sa, pornind de la lecturile sfinte proclamate, a evidențiat, într-un mod deosebit, cuvintele înțeleptului Qohelet: "Pentru toate există o vreme și un timp, pentru toate cele plăcute sub ceruri" (Qoh 3,1), făcând referire la timpul ce a luat sfârșit, cel al vacanței, și la timpul ce tocmai a început, al școlii și al studiului.

De asemenea, Preasfințitul a împărtășit și din prețioasa sa experiență acumulată în anii de muncă și de slujire pe care i-a petrecut în Seminar, încurajându-i, totodată, pe profesori să continue cu devotament misiunea frumoasă și nobilă a educației și a slujirii, misiune cu care au fost înzestrați de Dumnezeu.

Cântările din cadrul Sfintei Liturghii au fost animate de elevii corului colegiului, aflați sub atenta îndrumare a pr. prof. Liviu-Marian Focioroș. Acestea au întărit atmosfera de sărbătoare, înălțând inimile tuturor celor prezenți către Dumnezeu.

La finalul Sfintei Liturghii, pr. director Petru-Sebastian Tamaș a adresat un cuvânt de recunoștință tuturor celor prezenți. Într-un mod cu totul special, i-a mulțumit episcopului auxiliar Petru Sescu care, în urmă cu 30 de ani, își începea activitatea de tânăr profesor și formator în cadrul Liceului Catolic din Bacău pentru o perioadă de 10 ani.

Gânduri de prețuire au fost îndreptate și către cadrele didactice ale colegiului, al căror devotament și implicare reflectă rezultatele deosebite ale elevilor; către preoții oaspeți, elevii și părinții acestora, autoritățile locale, personalul auxiliar și către echipa formativă a preoților din cadrul colegiului.

La sfârșitul celebrării, PS Petru Sescu a declarat deschis noul an de învățământ și a invocat asupra tuturor celor prezenți binecuvântarea Domnului pentru începutul noului an școlar.

Festivitatea a continuat cu un careu organizat pe terenul de sport al școlii, având ca momente intonarea imnului național al Românei, discursul de început de an școlar al părintelui director al colegiului, prezentarea diriginților, precum și cuvântul de salut al președintelui Consiliului Județean și al reprezentantului Jandarmeriei.

Tuturor elevilor și profesorilor le dorim un an nou școlar plin de reușite, iar lumina Duhului Sfânt să le fie sursă de creștere în înțelepciune și har.

Pr. Emil-Daniel Gașpar
și George Țuțu, seminarist clasa a X-a

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 septembrie: Bacău: Deschiderea anului școlar la Colegiul Național Catolic "Sfântul Iosif"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat