Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Acțiunea Catolică: "Continuăm împreună, în slujba Bisericii pentru binele lumii!"

În fiecare an, în luna septembrie, Acțiunea Catolică pornește cu entuziasm pe drumul promovării, prin reluarea cu încredere a activităților asociației și pregătirea anului asociativ 2024-2025.

Prin activități specifice celor patru laturi: liturgică, caritativă, formativă, cultural-recreativă, propuse, asociațiile parohiale de Acțiune Catolică în colaborare cu asistenții spirituali parohiali urmăresc să încurajeze copiii, tinerii și adulții care sunt în căutarea unei modalități concrete de trăire a credinței să cunoască familia Acțiunii Catolice și să se alăture inițiativelor parohiale, zonale și diecezane.

Activitățile de promovare se grupează în două etape:

- 1-15 septembrie: Bucuria de a ACționa împreună - activități cultural recreative și caritative

- 15-30 septembrie: Cu Isus, ACțiunea aduce rod - activități liturgice și formative

Întâlnirea cu Isus în rugăciune este însoțită cu o trimitere în misiune. Spre finalul lunii septembrie ne îndreptăm atenția spre organicitatea Acțiunii Catolice, răspunzând invitației lui Isus de a ne implica în slujba Bisericii pentru binele lumii. Astfel, fiecare grup parohial organizează bilanțul anului asociativ 2023-2024 și desfășoară alegeri responsabile pentru constituirea consiliului parohial. Acțiunea Catolică nu este doar pentru o activitate, pentru o zi sau o lună, este un stil de viață, este o școală a credinței, o familie în care fiecare poate sluji lui Cristos și Bisericii sale cu talanții cu care este înzestrat.

Mai multe informații se găsesc accesând link-ul: https://bit.ly/CampaniadePromovare

Bernadeta Moreanu,
secretar AC Iași

*

Anexa 1

Pași în realizarea Adunării Generale parohiale

1. Stabilirea datei și a orei de desfășurare a Adunării Generale parohiale de către Consiliul director parohial, de comun acord cu asistentul spiritual parohial;

2. Convocarea Adunării Generale parohiale este realizată de către președintele parohial. La Adunarea Generală parohială participă toți adulții, tinerii și responsabilii sectorului copii (animatori și educatori) care și-au manifestat dorința de a fi membri în anul asociativ 2024-2025

completând cererea de adeziune, însoțiți de asistentul spiritual parohial.

3. Adunarea Generală parohială are rolul de:

- a alege președintele parohial, vicepreședintele, secretarul și administratorul, care fac parte din Comitetul director. Propunerea pentru președinte poate să fie făcută dintre membrii care sunt înscriși în asociație de cel puțin doi ani. În parohiile care depun adeziunea pentru prima sau a doua oară se va avea în vedere activitatea pe care persoana candidată a desfășurat-o în ultimii doi ani în parohie. În alegerea secretarului și a administratorului se va ține cont și de propunerea președintelui. În parohiile cu un număr mic de membri, o persoană poate cumula două funcții;

- a confirma responsabilii sectoarelor copii, tineri și adulți, care fac parte din Comitetul director. Acești responsabili sunt aleși de către fiecare sector.

- a alege responsabilii laturilor liturgică, formativă, caritativă, cultural-recreativă. Acești responsabili, împreună cu Comitetul director formează Consiliul parohial al Acțiunii Catolice.

Procedura alegerilor este coordonată de secretarul parohial.

4. Modalitatea de vot:

- Alegerea poate avea loc pe bază de propuneri deschise și motivate. Votul se face în mod secret până se va întruni majoritatea cerută. Va fi redactat un proces-verbal cu privire la deciziile luate în Adunarea Generală parohială;

- Președintele parohial ales trebuie confirmat de către părintele paroh;

- Până joi, 3 octombrie 2024, președintele parohial este rugat să trimită datele de contact ale noului Consiliu director parohial pe adresa secretar@aciasi.ro, însoțită de o fotografie cu noul consiliu director ales, sau completând acest link.

Respectarea normelor de mai sus contribuie la misiunea Acțiunii Catolice de a fi în slujba Bisericii într-un mod organizat, transparent și responsabil.

Mult succes!




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat