Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Jubileu de 25 de ani de preoție

Joi, 18 iulie 2024, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, începând cu ora 11.30, s-a celebrat o Sfântă Liturghie solemnă prin care preoții franciscani conventuali Damian-Gheorghe Pătrașcu, Cristian Blăjuț, Adrian-Sorin Giurgi și Petru Farcaș i-au adus laudă Domnului pentru cei 25 de ani de preoție. Alături de preoții jubilanți au fost prezenți pr. Giovanni Voltan, asistent general FIMP, confrații capitulari prezenți la Capitulul Provincial Ordinar, frații studenți, Surorile Franciscane Misionare de Assisi și un grup de credincioși.

"Ce-i voi da în schimb Domnului pentru tot binele pe care mi l-a făcut? Voi lua potirul mântuirii și voi invoca numele Domnului" (Ps 116,12-13).

Sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial al Fraților Minori Conventuali din România, care, încă de la salutul inaugural, a pus celebrarea euharistică sub semnul recunoștinței depline și al iertării.

Pr. Sorin-Adrian Giurgi, în cuvântul de învățătură, a afirmat că orice aniversare stă sub semnul memoriei și al evocării "lucrărilor minunate". De asemenea, pr. Sorin, afirmând că doar Domnul este protagonistul oricărei vocații, a asemănat itinerariul spiritual al Părintelui Francisc din Assisi, care primise darul îmbelșugat al Domnului în sfințirea sa, cu drumul și etapele preoților jubilanți care au primit necontenit ajutorul și harul lui Dumnezeu. Totodată, jubileul de argint, susținea părintele predicator, e un bun prilej de a reînnoi chemarea primită de la autorul oricărei chemări, așa încât fragmentul evanghelic al zilei (Mt 11,28-30) a reamintit celor prezenți că Domnul cheamă neobosit, îndeosebi în momentele de osteneală, și ne invită să învățăm de la el blândețea și smerenia inimii. De altfel, preoția, după cum afirma parohul de Ars, este iubirea inimii lui Isus.

La final, fr. Giovanni, asistent general FIMP, a transmis un mesaj din partea ministrului general, fr. Carlos A. Trovarelli, care, prin altele, le dorea preoților jubilanți să slujească fără preget Biserica și să își pună fără rest încrederea în Cristos. Iar fr. Cristian, în numele fraților sărbătoriți, le-a mulțumit celor prezenți, dar și celor care i-au însoțit cu rugăciunea lor, pentru bucuria de a fi împreună și de a celebra cei 25 de ani de har și de milostivire.

Imediat după binecuvântarea finală, fiecare sărbătorit a primit un buchet floral ca semn de prețuire și iubire, alături de intonarea unui sincer "La mulți ani!".

După Sfânta Liturghie, toți cei prezenți s-au îndreptat spre sala de mese pentru o agapă fraternă.

Mulțumind Domnului pentru fidelitatea confraților jubilanți, le dorim inimi îndrăgostite de Inima Preasfântă a lui Isus!

Pace și bine!

Pr. Carol-Daniel Sabău, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 iulie: Roman: Jubileu de 25 de ani de preoție




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat