Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Exerciții spirituale pentru fecioarele consacrate și numirea noului asistent spiritual

În perioada 15-17 iulie 2024, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, jud. Neamț, au avut loc exerciții spirituale pentru fecioarele consacrate. Predicator a fost pr. Iosif Enășoae.

Pornind de la diverse "aplicații practice", părintele predicator ne-a introdus în tema credinței, subliniind importanța ei pentru viața noastră de fecioare consacrate.

"Isus așteaptă corespunderea noastră. Noi trebuie să fim imaginea vie a lui Isus în această lume. Iubiți-l pe Isus, el este singurul care poate răspunde exigențelor noastre cele mai profunde. Sfânta Tereza a Pruncului Isus a spus de multe ori că în inima Bisericii vrea să fie iubirea. Pe urmele ei, urmându-l pe Isus, la rândul nostru trebuie să iubim fiind iubire", a spus predicatorul.

Reflectând la comportamentul unei persoane consacrate, pr. Iosif ne-a îndemnat pe fiecare dintre noi să fim ceea ce vrea Isus: "Să fiți ceea ce păreți a fi! Nu doar îmbrăcămintea îl face pe om, ci și credința din sufletul său, care dă sens îmbrăcămintei. Îl vede lumea pe Isus în noi?"

După o incursiune specială în tema Euharistiei, părintele ne-a făcut atente că "Euharistia este Isus. Doar primindu-l cu multă credință vom fi ceea ce vrea el, adică tabernacole vii!" Sfânta Marcelina, sora Sfântului Ambroziu, a fost și este un model pentru fecioarele consacrate. "Ea nu a ezitat să-l urmeze pe Isus în simplitate, în credință și iubire".

La Liturghia de final a fost prezent și PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, care ne-a salutat în numele PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, subliniind bucuria pe care Dieceza de Iași o are având Ordo virginum, "dumneavoastră care vă rugați atât de mult și care sunteți un exemplu în comunitățile în care trăiți".

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Petru a mulțumit din inimă părintelui Iosif Enășoae pentru cei trei ani de slujire a fecioarelor consacrate, numindu-l pe pr. Felician Tiba ca noul asistent spiritual.

O vie mulțumire tuturor preoților care ne stau alături în parohiile de care aparținem, mulțumiri tuturor surorilor din Ordo virginum, episcopilor și lui Dumnezeu care ne-a chemat.

Ordo virginum este deschisă tuturor persoanelor feminine necăsătorite și care doresc o consacrare în Biserică. Prin urmare vă așteptăm cu drag!

Sr. Maria Gabor a lui Isus (OV)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-17 iulie: Traian: Exerciții spirituale pentru fecioarele consacrate și numirea noului asistent spiritual




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat