Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: În dialog cu tinerii - activitate organizată de Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif"

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași a avut loc activitatea "În dialog cu tinerii" propusă de sectorul tineri al Acțiunii Catolice. Cu tema: "Drept la țintă" și motoul: "Dezvăluie-i Domnului lucrarea ta și se vor realiza gândurile tale" (Prov 16,3), scopul activității a fost de a înțelege cât de important este să fim constanți în credința noastră chiar și în meseria pe care ne-o alegem.

Ziua a început cu o rugăciune și a continuat cu salutul gazdelor și al participanților. Părintele David Eduard Cristian, vicar al parohiei gazdă, ne-a oferit un cuvânt de încurajare, reamintindu-ne că întâlnirea dintre noi, tinerii, este importantă pentru trăirea vieții de credință și că mereu este o bucurie când tinerii se adună în jurul lui Cristos.

După acest moment a urmat prezentarea echipei sectorului tineri, cei care au fost motorul acestei activități și care s-au îngrijit ca ziua să fie una reușită, echipă formată din: Andreea Vințilă, vicepreședinte al sectorului tineri, Antonina Ambăruș, responsabil de sector pe zona Bacău, Bogdan Chinez, responsabil de sector pe zona Roman, și Laurențiu Dîncă, responsabil de sector pe zona Iași, cărora le mulțumim pentru dedicarea și disponibilitatea lor! Alături de noi a fost și președintele diecezan al Acțiunii Catolice, Marius Balint, care ne-a îndemnat să rămânem lângă Biserică, deoarece ea are nevoie de tineri.

După un moment de energizare a sosit și cea mai așteptată parte a zilei, și anume mărturia doamnei Mihaela Ciobanu care ne-a cucerit cu căldura pe care o transmite și cu autenticitatea dumneaei. Ne-a povestit atât despre experiența profesională de avocat, cât și despre timpul în care a fost președinte diecezan al Acțiunii Catolice. Ne-a încurajat să visăm, căci nimic nu este imposibil dacă muncim pentru visul nostru, și ne-a îndemnat să fim coerenți în tot ceea ce facem, căci nu putem să fim creștini în cadrul Bisericii și apoi după ce ieșim din curtea bisericii să uităm de calitatea noastră de creștin. Nu este nevoie să facem lucruri deosebite, dar este necesar să facem cât mai bine ceea ce ne propunem. Să nu ne cramponăm de ideea că nu suntem destul de buni, căci în fața lui Dumnezeu noi suntem de neprețuit. Corectitudinea și seninătatea doamnei Mihaela ne-au oferit speranță și încredere față de viitor.

După o binemeritată pauză, ne-am reîntâlnit pentru o sesiune de întrebări, la care doamna Mihaela Ciobanu a răspuns cu calm și răbdare. Ne-am bucurat că tinerii au fost dornici să pună întrebări și au sorbit fiecare cuvânt al invitatei noastre. Cu siguranță a fost o interacțiune plăcută și plină de învățăminte pentru fiecare.

Ziua a fost încununată cu Sfânta Liturghie, prilej cu care ne-am adunat cu toții în jurul lui Cristos, pentru a-i mulțumi pentru semințele pe care le-a sădit în noi la această întâlnire. La predică, părintele David Eduard Cristian ne-a încurajat să nu renunțăm, chiar și atunci când nu mai vedem nicio speranță, căci e posibil ca tocmai noi să fim schimbarea de care are nevoie grupul nostru.

Ziua s-a încheiat cu concluziile și învățămintele pe care le-am luat acasă, care nu au fost puține. Poate roadele obținute la această întâlnire nu se vor vedea mâine, poimâine, ci în timp, însă toate lucrurile bune necesită răbdare și efort. Mulțumim tuturor participanților, mulțumim parohiei gazdă pentru primirea călduroasă și pentru tot sprijinul pe care ni l-au acordat! Mulțumim părintelui paroh Daniel Iacobuț și părintelui vicar David Eduard Cristian că ne-au primit și ne-au făcut să ne simțim ca acasă! Cristos înviat din morți să umple inimile tuturor cu entuziasmul mărturiei și al comuniunii cu el!

Andreea Vințilă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 aprilie: Iași: În dialog cu tinerii - activitate organizată de Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat