Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Încununarea Anului Credinței pentru tinerii români catolici

Sărbătorită cu mare fast de către Biserica Universală, sărbătoarea lui Cristos, Regele Universului (24 noiembrie 2013) a constituit și pentru comunitatea tinerilor români catolici din Roma un prilej de bucurie și de comuniune.

Înainte de sfânta Liturghie celebrată duminică, 24 noiembrie 2013, de pr. Isidor Iacovici și precedată de momentul, de acum bine cunoscut, de adorație, tinerii prezenți la Roma s-au întâlnit la «Colegiul și Casa Generală a Misionarilor Verbiți» unde, împreună cu însoțitorul lor spiritual, pr. Ciprian Bejan-Piser și cu pr. Claudiu Eva, SVD au trăit un moment de comuniune și fraternitate.

Pe lângă spiritualitatea Misionarilor Verbiți, prin edificiile vizitate, tinerii prezenți au putut pătrunde și o parte din istoria acestor neobosiți vestitori ai cuvântului lui Dumnezeu, prezenți și în România la Centrul social pentru promovarea valorilor umane "Gaudium et Spes" de la Traian - Neamț.

Momentul vizitei la Misionarii Verbiți a fost încununat de participarea la o agapă fraternă, după care toți cei prezenți s-au îndreptat spre biserica "San Vitale", unde s-au învrednicit de binecuvântarea cu preasfântul sacrament și au participat apoi la sfânta Liturghie.

Anul Credinței pe care Biserica l-a încheiat în sărbătoarea lui Cristos, Regele Universului sau Anii dedicați Căsătoriei și familiei din Dieceza de Iași, au găsit în binecuvântarea cu preasfântul sacrament și în sfânta Liturghie o încununare și totodată un imbold spre a continua, conștienți că niciodată nu se crede destul și, mai ales, niciodată nu se iubește destul.

Tinerii români prezenți la Roma sau mai exact grupul tinerilor "plini de vitalitate", spun un sincer "Mulțumesc" preoților care îi înconjoară cu atâta dăruire și transmit în același timp tinerilor din țară un Advent plin de binecuvântarea lui Dumnezeu și apoi un Crăciun cu bine.

Sr. Regina Pruteanu, OA

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 noiembrie: Roma: Încununarea Anului Credinței pentru tinerii români catolici


 


lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat