Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- În sprijinul semenilor -

De Paște, alături de beneficiarii Caritas

de Petronela Maftei

În perioada 10 martie - 7 aprilie, Centrul de Resurse pentru Familii, program social al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, derulează campania intitulată sugestiv "De Paște, pentru Familii", prin care își propune să sprijine 20 de familii aflate în dificultate, oferindu-le alimente neperisabile, jucării, îmbrăcăminte sau încălțăminte.

Papa Francisc ne îndeamnă să trăim postul cu caritate, să avem grijă de cei aflați în suferință, abandonați sau care trăiesc angoasa în contextul nesiguranțelor actuale. "Îngrijește-te de el" (Lc 10,35) este recomandarea samariteanului adresată hangiului. Isus o relansează fiecăruia dintre noi și la sfârșit ne îndeamnă: "Mergi și fă și tu la fel!".

"De Paște, pentru Familii" a plecat de la ideea de a atrage alături de noi atât voluntarii, cât și binefăcătorii, oamenii din comunitate și, bineînțeles, beneficiarii, astfel încât cu ocazia sfintelor sărbători pascale să putem oferi, pe lângă zâmbete și căldură sufletească, și cadouri pentru copii ori pachete cu alimente neperisabile, îmbrăcăminte/încălțăminte pentru familiile aflate în dificultate.

Campania "De Paște, pentru Familii" vizează îmbunătățirea nivelului de trai, nu doar prin ajutor material, ci și prin gesturi prin care le arătăm beneficiarilor noștri că nu sunt singuri. Clipa în care cineva zâmbește sincer, oferă un cuvânt de suflet sau o floare este o clipă de lumină, o clipă de viață în adevăratul sens al cuvântului. Împreună ne dorim să facem să conteze fiecare gest, oricât de mic ar fi, dar care poate avea un impact deosebit în sufletul celui care așteaptă să fie văzut, auzit, ascultat și tratat cu umanitate. Ne dorim să aducem o mângâiere acolo unde este nevoie, să ștergem o lacrimă, să punem un zâmbet în locul ei.

Vă invităm să vă alăturați cauzei noastre, fie donând, fie achiziționând obiecte specifice sărbătorilor pascale pe care le puteți găsi la Iași în următoarele locuri: Librăria "Presa Bună", Librăria Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" sau la Librăria Parohiei "Sfântul Anton de Padova". Obiectele sunt realizate manual cu multă dragoste și răbdare de către personalul și voluntarii Centrului de Resurse pentru Familii.

Prin intermediul Campaniei de Paște, ne dorim să aducem cât mai multe bucurii, speranțe, îmbrățișări și zâmbete sincere. Mulțumim tuturor persoanelor care au ales să ne sprijine până în prezent, mulțumim voluntarilor că au ales să se implice în această campanie. Mulțumim pentru toate emoțiile trăite în această perioadă; împreună reușim să aducem bucurie, lumină în casele oamenilor care trăiesc vremuri de grea încercare.

Cu prilejul sărbătorilor pascale, ne propunem să venim în sprijinul tuturor beneficiarilor Caritas: copii, tineri, părinți preocupați și îngândurați din cauza lipsurilor materiale, bătrâni care suferă din cauza singurătății și a stării de sănătate precare, persoane refugiate care fug din calea războiului.

"Dragi frați și surori, fie ca Duhul Sfânt să ne însuflețească în acest Post Mare, în urcușul nostru cu Isus, pentru ca noi să experimentăm splendoarea sa divină și astfel, întăriți în credință, să continuăm drumul împreună cu el, slavă a poporului său și lumină a neamurilor" (din Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc pentru Postul Mare 2023).

Mulțumim cu plecăciune tuturor celor care depun eforturi ca beneficiarii asociației noastre să aibă parte de clipe de fericire și emoție în suflete. Cu bucurie, dragoste creștină și nădejde, vă purtăm în rugăciunile noastre și ne dorim ca Domnul să vă dăruiască împlinire și bucurie sfântă. Vă mulțumim pentru sufletul și interesul cu care veniți în sprijinul acestor acțiuni caritative.

Împreună putem oferi beneficiarilor noștri sărbători pascale cu liniște și lumină. Sărbători binecuvântate!



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat