Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Momente de har în seminar

pagină realizată de pr. Cristian Diac

Seminariștii din anul IV și anul V de la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași au trăit un moment deosebit în formarea lor pentru Sfânta Preoție duminică, 19 martie, fiind instituiți lectori, respectiv acoliți, în cadrul celebrării Sfintei Liturghii prezidată de PS Iosif Păuleț. Ei vor să împărtășească și cititorilor acestei reviste din trăirile lor spirituale.

- "Pentru mine, primirea ordinului sacru al lectoratului a însemnat un moment de bucurie în sintonie cu ceea ce transmite Duminica a IV-a din Postul Mare, Duminica Bucuriei. A fost într-adevăr un moment special îmbrăcat în fastul unei sărbători, cu familia aproape. Aparte de acestea, am putut simți o dorință mai puternică de a mă apropia de Domnul, un nou elan. De acum am și mai mult responsabilitatea de a asculta glasul lui Dumnezeu, care vorbește în Sfânta Scriptură, și datoria de a da mărturie despre el celorlalți." (Dominic Brandiu, lector)

- "Primirea ministerului lectoratului a avut un impact considerabil asupra vocației mele, întrucât am avut ocazia de a reconfirma «da»-ul meu în acest drum de formare către Sfânta Preoție. Odată cu pregătirea pentru acest minister, am avut ocazia de a reflecta asupra vitalității și a puterii cuvântului lui Dumnezeu. Așa cum prin credință recunoaștem prezența reală a lui Isus în speciile pâinii și ale vinului, prezentate la sfântul altar, tot astfel Isus este prezent în cuvântul său. Un deziderat pe care l-am ales să mă însoțească mereu este să fiu un "purtător de Cuvânt", încercând, pe cât îmi va fi cu putință, să conformez întreaga mea viață cu învățătura lui Cristos, să meditez și să mă hrănesc cât mai des din cuvântul său și mai apoi să-l vestesc și altora." (Daniel Mîrț, lector)

- "Slujirea de acolit pe care Domnul mi-a încredințat-o, adică aceea de a fi ministru extraordinar al Sfintei Euharistii, mă umple de bucurie, dar și de speranță pe drumul meu spre Sfânta Preoție. Liturghia instituirii de lectori și acoliți de duminică, cu capela seminarului plină, m-a făcut să conștientizez din nou că această slujire nu e doar pentru mine, ci e pentru Biserică, pentru comunitatea adunată de Duhul Sfânt. Mă încredințez aceluiași Duh Sfânt și îl rog să mă călăuzească pentru ca, într-o zi, să ajung să celebrez taina Euharistiei, al cărei slujitor am devenit." (Ștefan-Bogdan Onode, acolit)

- "O slujire minunată, un dar de care nu eram vrednic, un dar de care Domnul m-a făcut vrednic atunci când m-a chemat! Aș dori să citez aici un pasaj din Cartea profetului Isaia, un pasaj după care m-am ghidat: «Nu te teme, pentru că eu te-am răscumpărat, te-am chemat pe nume, al meu ești tu» (Is 43,1). A fost o zi cu totul deosebită, o zi în care am trăit emoția și bucuria de a fi ales pentru a-l sluji pe Cristos în Sfânta Euharistie, o zi în care m-am bucurat alături de cei dragi mie, familia și prietenii. Cuvintele ar fi prea puține pentru a-i mulțumi Domnului că m-a învrednicit să îl urmez pe calea Sfintei Preoții, dar mă gândesc că cea mai frumoasă mulțumire ar fi să îmi îndeplinesc «cu vrednicie și evlavie» slujirea care mi-a fost încredințată." (Laurențiu-Daniel Timaru, acolit)

- "Momentul instituirii mele ca acolit va rămâne mereu o amintire plăcută în inima mea. Odată cu primirea acestui minister, prin rugăciunea de binecuvântare a episcopului, voi putea fi mai aproape de masa euharistică, de jertfa lui Cristos. Slujirea mea de acolit să fie o «aducere de mulțumire» lui Dumnezeu și o întărire în credință pentru toți credincioșii care îl vor primi cu suflet deschis pe Cristos, prezent în Sfânta Euharistie." (Andrei Marcelin Bolog, acolit)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat