Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

"Ziua hirotonirii este o mare sărbătoare"

pagină realizată de pr. Adrian Blăjuță

La 8 septembrie, în sărbătoarea Nașterea Sfintei Fecioare Maria, au fost hirotoniți șase preoți în catedrala din Iași. Trăirile lor au fost speciale.

• "Această zi este una deosebită și plină de bucurie și cred că pot să descriu ziua hirotonirii mele ca preot prin cuvintele PS Iosif Păuleț din ziua consacrării sale: mulțumire și slujire. Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru că, în marea sa milostivire, a privit asupra mea și m-a ales să fiu slujitor al său și al poporului său. Știu că a fi preot înseamnă un efort continuu de zidire a împărăției lui Dumnezeu, că trebuie să îmi iau crucea în fiecare zi, însă nu voi fi niciodată singur, căci Domnul și Sfânta Fecioară îmi vor fi alături și îmi vor ocroti întreaga mea viață" (pr. Iulian-Michail Echert, Rădăuți).

• "În aceste clipe îi sunt recunoscător lui Dumnezeu, deoarece și-a aplecat privirea spre un slujitor nevrednic pentru a lucra în via sa. Totodată, îl rog sa mă însoțească cu harul său pentru a putea duce la capăt slujirea ce mi-a fost încredințată. Am primit astăzi darul preoției în sărbătoarea Nașterii Sfintei Fecioare Maria. Îi cer ajutorul și mijlocirea Sfintei Fecioare, mama tuturor preoților, în această nouă misiune. Bunul Dumnezeu să ne copleșească pe toți cu darurile sale!" (pr. Iulian Robert Gherghel, Tupilați).

• "Harul pe care l-am primit prin hirotonirea întru Preoție este unul cu totul deosebit și demnitatea la care am fost ridicat este una copleșitoare, din acest motiv este foarte greu de exprimat în cuvinte ceea ce simt acum. Nu pot decât să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru lucrarea pe care a îndeplinit-o în mine și să-l rog să-mi dea darul fidelității până la capăt. Ajutat de exemplul Sfântului Alois Orione, îmi doresc să fiu și eu un preot cu o inimă fără margini, a cărei iubire să ajungă la toți oamenii, în mod special la cei mai săraci și marginalizați (pr. Neculai-Marius Tiba, Izvoarele, Congregația "Mica Operă a Divinei Providențe").

• "Pentru mine ziua hirotonirii e o mare sărbătoare, care încununează mulți ani de formare și de pregătire. Acest mare dar al sfintei Preoții este rodul rugăciunilor tuturor oamenilor care m-au însoțit și m-au încurajat până în această clipă. Pentru aceasta, mulțumesc tuturor! Sentimentul care mă copleșește cel mai mult este faptul că Dumnezeu a rămas fidel planului său cu privire la mine, în ciuda slăbiciunilor și a neajunsurilor. Pentru aceasta, îi ofer viața mea lui și Bisericii sale!" (pr. Leon Pișta, Bacău "Sfântul Nicolae").

• "«Preoția este iubirea inimii lui Isus», spunea Sfântul Ioan Maria Vianney. Ziua hirotonirii reprezintă pentru mine pasul cel mai important din viața mea. A fost, este și va rămâne cea mai semnificativă și cea mai frumoasă zi în care Domnul mi-a dăruit, fără niciun merit din partea mea, cel mai prețios dar: darul Preoției. Ca la fiecare sărbătoare, întâlnirea este foarte importantă. Însă cea mai importantă întâlnire este cea cu Cristos, căci despre el va trebui să predic de acum, pe el va trebui să-l ofer întregului popor al lui Dumnezeu" (pr. Paul-Alexandru Vîrgă, Breaza - Talpa).

• "Momentul hirotonirii a fost unul de bucurie. Bucurie, pentru că Dumnezeu m-a socotit vrednic de a mă număra printre slujitorii săi, în rândul cărora am intrat. Îi mulțumesc pentru acest lucru și, totodată, așa cum Cristos a spus: «Fără mine nu puteți face nimic», îl rog să mă însoțească mereu cu harurile Duhului său pentru a putea lucra cu iubire, dăruire și devotament, spre slava lui Dumnezeu și spre mântuirea mea și a celor încredințați mie" (pr. Paul-Eduard Amariei, Buhonca).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat