Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- În sprijinul semenilor -

Urcăm munții pentru cei care nu pot urca

de Petronela Maftei

Acțiune de solidaritate dedicată Alexandrei, o tânără de 19 ani imobilizată în scaun cu rotile

Marți seara, 29 septembrie, în Aula "Fericitul Anton Durcovici" de la subsolul Catedralei romano-catolice "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, a avut loc o altfel de călătorie a sufletului: o întrunire care a contribuit la mântuirea, pacea și dezvoltarea familiei creștine.

Am ascultat mărturiile lui Andrei Ailenei (Pașcani) și ale lui Eduard-Ciprian Gabor (Bacău), doi tineri din Dieceza de Iași implicați în activități caritabile, care au urcat în 11 zile (3-13 septembrie) toate cele 14 vârfuri de peste 2.500 m altitudine din țara noastră. Au parcurs 428 km de mers cu rucsacul în spate, dormind în cort sau refugii, totul pentru un ideal nobil: sensibilizarea societății cu privire la persoanele imobilizate în scaun cu rotile.

Cu prilejul acestei ocazii a fost inițiat și un îndemn pentru comunitate, bazat pe solidaritatea între oameni și ajutorarea concretă a Alexandrei, o tânără de 19 ani, beneficiară a programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași. În ciuda imobilizării în scaun cu rotile și a diagnosticului crunt - tetrapareză spastică, epilepsie reflexă, strabism la ambii ochi, retard neuromotor, psihic și de limbaj -, Alexandra zâmbește și are multe speranțe.

Mulțumim celor doi tineri, Andrei Ailenei și Eduard-Ciprian Gabor, pentru că în permanență se îngrijesc de binele semenilor noștri. Acum, la finalul proiectului ,,Urcăm munții pentru cei care nu pot urca", au dorit să împărtășească câteva lecții învățate cu ocazia acestei experiențe:

,,Atunci când crezi că nu mai poți, crede-mă: poți mai mult decât îndrăznești să îți imaginezi! Poate m-aș fi plâns de frigul îndurat noaptea (1 grad la cort, cu vânt), dar am văzut o plăcuță cu rezistența armată, la 2.000 m. Ei s-au descurcat și o iarnă întreagă doar cu paltonul de pe ei și sub asediu, noi ce scuză avem? Fiecare călătorie începe cu un pas, doar un pas. Îndrăznește să îl faci și se va așterne în fața ta o lume nouă! Depășește-ți condiția, visează, îndrăznește! Nu te mulțumi cu puțin! Fii azi mai bun decât ai fost ieri și, dacă vrei o lume mai bună, începe prin a te schimba pe tine! Fii inspirație pentru ceilalți!"

,,În spatele reușitei se află nenumărate ore de trudă, eșecuri, suferințe, momente de cumpănă sau decăderi. Trofeul e al celui care a găsit puterea să se ridice mereu de la pământ și să continue să creadă în visul lui. Și, până la urmă, totul se reduce la a iubi. Iubește, că de acolo vine tot ce e bun! De acolo vine cel mai sincer zâmbet, cea mai dulce vorbă, cel mai duios surâs. Cu toții suntem o fărâmă din Dumnezeu, pentru că am fost creați după chipul și asemănarea lui".

Mulțumim tuturor celor care și-au asumat datoria creștină și civică de a fi solidari cu Alexandra. Fie că este vorba despre voluntari, donatori sau participanți la acțiune, toți aceștia fac parte din aceeași categorie de persoane: binefăcători.

Convertirea inimii, la care trebuie să aspirăm mereu, este adevăratul început al unei lumi mai bune.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat