Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

COVID-19 - O experiență pe propria piele!

Trăim încă în pandemia pe care a generat-o noul coronavirus. Am tot auzit vorbindu-se despre el. În continuare lăsăm să vorbească vocile celor care au fost infectați și au trăit experiența spitalizării la Iași.

  • "Trăiesc o experiență unică și copleșitoare, dar, paradoxal, cu multe momente de tihnă sufletească și trupească. De la fereastra unui salon de spital, lumea pare mică, tristă, dar se descoperă, dacă o privești cu tihnă, clară, liniștită, profundă, minunată. Nu mă pot ruga în fața lui Isus euharisticul, dar îi cer lui Dumnezeu, pe care îl simt prezent aici, ca să-mi trăiesc rugăciunea și să-mi rog viața mai bine ca până acum. Nu mă pot apropia de trandafirii de sub fereastră, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că îi pot privi pe fundalul verde crud al ierbii; nu mă pot duce singur la raftul bibliotecii pentru a-mi alege cartea, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat prieteni care au ales pentru mine lecturi noi. Dincolo de sentimentele care te pătrund doar la auzul cuvântului spital, am descoperit o realitate profundă în care să pot reflecta la fragilitatea vieții, la responsabilitatea pe care o am față de ea și la momentele când trebuie să mă ridic și să privesc cerul." (pr. Robert Râtan)
  • "Până acum nu am știut cum este viața de spital și, când am auzit că testul este pozitiv, m-au trecut toți fiorii... Despărțirea de cei dragi este ca o ruptură. Aici sunt zile care trec mai ușor, altele sunt apăsătoare. Spitalul te demoralizează, timpul parcă stă în loc, dar am avut șansa că nu eram singură... încă alte cinci surori din comunitate mi-au fost susținere pe acest drum al suferinței. În zilele acestea, darul prieteniei a fost de mare preț. Mesajele, apelurile, rugăciunile celor cunoscuți au făcut ca această întorsătură a vieții să fie mai blândă. Cineva îmi spunea: Dumnezeu poate să scoată un bine și dintr-un rău aparent. Aici am întâlnit oameni cu inimă mare, doctori, asistente, infirmiere, care au fost foarte drăguți, disponibili. Domnul să le răsplătească dăruirea și curajul! O iau ca pe o experiență pe care Dumnezeu a vrut-o în viața mea și de care posibil voi avea nevoie la un moment dat." (sr. Iuliana Sascău)
  • "Speranță, răbdare, încredințare în mâinile Domnului... Acestea mă însoțesc pe drumul pe care îl am de parcurs în aceste zile. Un drum de încercare, dar menit cu siguranță spre un scop. Dumnezeu le rânduiește pe toate și mă încred în voia sa. Experiența COVID-19. O angoasă în multe suflete. Pozitivitatea nu mai este atât de pozitivă. Cineva care fusese testat spunea: Negativul nu a sunat nicicând atât de pozitiv. În orice lucru este ceva bun, trebuie privit doar din unghiul potrivit. Este un timp de cultivare a răbdării, a abandonării în voia Domnului, a încrederii că totul va trece. Atât timp cât Domnul e cu noi, cine e împotriva noastră? În jurul meu plutește un amalgam de sentimente: bucuria negativității, dezamăgirea pozitivității, tristețea încercării, așteptarea plecării... Dar, mai presus de toate, speranța vindecării! Ea este arma noastră! Curaj tuturor!" (Cristina, medic rezident)
  • "Cu o zi înainte de a primi rezultatul testului, versetul aplicației de pe telefon afișa: Fii tare și curajos! Dumnezeul tău este cu tine oriunde vei merge. Aceste cuvinte m-au liniștit și m-au făcut să accept gândul că rezultatul poate fi pozitiv și că trebuie să merg la spital. Așa a fost! Ele m-au însoțit pe tot parcursul internării și, deși am avut un moment de tristețe interioară, am simțit din nou puterea lor, atât direct, cât și prin oamenii prin care Dumnezeu mi-a fost alături: părinți, oameni de suflet, prieteni cu inimi de aur, cadre medicale binevoitoare și disponibile. Obișnuiam să spun, când vorbeam cu cei din jur despre virus, că nu e important să nu-l am, ci, indiferent cum va decide Domnul, să-l simt pe el cu mine și sigur voi trece prin toate. L-am simțit. M-am simțit iubită! Și nu a permis ca descurajarea să mă cuprindă, în ciuda efectelor adverse ale medicației sau singurătății fizice din primele zile. Cine va fi pozitiv la testare să nu se descurajeze: să se roage ca Domnul să fie cu el. El oricum este, însă rugăciunea ne face să simțim asta." (Ana Moraru, medic rezident)

Pagină realizată de pr. Cristian Diac



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat