Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Episcopul de Iași în Italia

PS Petru Gherghel (Iași), PS Anton Coșa (Chișinău) și PS Florentin Crihălmeanu (Cluj-Gherla), au participat în perioada 22-26 februarie la simpozionul "O Biserică ce generează unitate: dăruire, angajare, obiective", organizat la Castelgandolfo de Mișcarea Focolarilor.

Cei peste 60 de episcopi din 31 de țări participanți la simpozion au avut parte de conferințe, mărturii, rugăciuni, Liturghii și discuții în grupuri mici. Miercuri, 24 februarie, au celebrat Liturghia în bazilica "Sfântul Petru" și l-au întâlnit pe papa Francisc la audiența generală în Piața "Sfântul Petru" care i-a îndemnat ca "în slujirea apostolică să țină mereu vie carisma unității în comuniune cu succesorul lui Petru".

Episcopii au efectuat cu această ocazie și pelerinajul prin poarta sfântă pentru a dobândi indulgența jubiliară în Anul Sfânt al Milostivirii. În bazilica "Sfântul Petru", în fața statuii Pieta au cântat imnul "Salve Regina" și s-au rugat la mormântul sfântului papă Ioan Paul al II-lea.

În perioada 21 februarie - 1 martie, păstorul diecezei a dat un interviu la Radio Vatican, s-a întâlnit cu o parte dintre preoții români care studiază la Roma, a avut diferite întâlniri cu episcopi italieni și a vizitat câteva comunități de români: Monfalcone, Roma, Padova și Concordia Sagittaria.

Duminică, 28 februarie, Preasfințitul s-a aflat în vizită în comunitatea catolică română prezentă la Padova, fiind însoțit de pr. Mihai Budău. "Preasfințitul ne-a lăsat ca dar prețios îndemnul de a face din rugăciune dorința de a mișca inimile, atât în plan orizontal, cât și vertical. Pentru că rugăciunea constantă, insistentă, poate converti și cea mai pietrificată inimă. E necesar doar un lucru: să credem!", a declarat pr. Marius Catrințașu, responsabil al comunității catolice române din Padova. (C.C.)Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat