Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Jubileul Milostivirii -

Inițiative

În Misericordiae vultus sunt specificate diferite inițiative care să marcheze caracterul și specificitatea acestui timp. Postul Mare este amintit ca un timp special pentru a trăi mai intens și a experimenta milostivirea lui Dumnezeu prin meditarea textelor Sfintei Scripturi drept cale prin care este redescoperit chipul milostivirii; inițiativa "24 de ore pentru Domnul" în vederea apropierii de sacramentul Reconcilierii; prezența duhovnicilor în confesionale așteptând și manifestând disponibilitate în primirea penitenților; trimiterea misionarilor milostivirii pentru cazurile rezervate Sfântului Scaun etc.

Grupul de rugăciune și devoțiune către milostivirea lui Dumnezeu își propune pe parcursul acestui an să acorde o atenție specială și să evidențieze specificitatea acestui timp prin următoarele inițiative și activități:

1. Continuarea rugăciunii din cadrul orei milostivirii, în fiecare zi în mod personal, iar duminica, în catedrala din Iași înaintea sfintei Liturghii de la ora 16.00.

2. Lectio divina cu textele evangheliei duminicale în fiecare zi de luni pentru grupul de rugăciune constituit în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași. O posibilă sugestie de prezență a unor asemenea grupuri în diferite alte parohii ale diecezei. Sfântul Părinte numește grupurile de rugăciune "focare ale iubirii lui Dumnezeu", "centrale ale milostivirii". "Rugăciunea este o lucrare a milostivirii care dorește să ducă totul la inima lui Dumnezeu. (...) Rugăciunea este un dar al credinței și al iubirii, o mijlocire de care este nevoie precum este nevoie de pâine. Într-un cuvânt, rugăciunea înseamnă a încredința Tatălui Biserica, persoanele, diferitele situații" (Discursul Sfântului Părinte Francisc adresat grupurilor de rugăciune, 6 februarie). Caracteristicile unui grup de rugăciune: întâlniri periodice (cel puțin o dată pe lună), să se facă în cadrul unei comunități sau a unei biserici parohiale; să existe consimțământul episcopului; având un preot ca asistent spiritual.

3. Adorații euharistice în ultima duminică a fiecărei luni, care să fie organizate și dedicate diferitelor categorii de credincioși.

4. Începând cu duminică, 17 ianuarie, novena la milostivirea Divină în pregătirea sărbătorii Milostivirii Divine din cea de-a doua duminică a Paștelui, novenă care, în catedrală, se va recita în cadrul rugăciunii orei milostivirii de duminică.

5. O atenție specială inițiativei "24 de ore pentru Domnul" prin prezența unuia sau a mai multor preoți, în funcție de necesități, pentru celebrarea sacramentului Reconcilierii (în comunitățile parohiale invitarea unui confesor).

6. Participarea unei delegații la Congresul Milostivirii Divine de la Roma în perioada 31 martie - 4 aprilie.

7. Organizarea, în zilele de 9-10 iunie, a unui congres local al Milostivirii Divine care să se desfășoare într-o biserică unde este prezentă și poarta sfântă, cu invitați și mărturii din alte dieceze și chiar din afara țării.

8. Organizarea unui pelerinaj pe urmele sfintei Faustina în perioada 29 septembrie - 6 octombrie.Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat