Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Legea si dreptul tau -

Curier juridic

- A. Agape (Iași). "În cursul lunii august 2012 am depus la Judecătoria Iași o cerere de chemare în judecată prin care am solicitat anularea unor clauze abuzive din contractele de împrumut încheiate cu o bancă. După trei luni am primit o încheiere prin care ne-a fost anulată acțiunea pentru că nu ne-am îndeplinit obligațiile impuse de instanță. Ce pot face într-o astfel de situație?"

Conform art. 189 din Codul de procedură civilă în vigoare, cererea de chemare în judecată trebuie să cuprindă anumite mențiuni obligatorii. Completul căruia i s-a repartizat aleatoriu cauza verifică, de îndată, dacă cererea de chemare în judecată îndeplinește cerințele prevăzute la art. 189-192. Când cererea nu îndeplinește aceste cerințe, reclamantului i se vor comunica în scris lipsurile, cu mențiunea ca, în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării, trebuie să facă acele completări sau modificări dispuse, sub sancțiunea anulării cererii. Dacă obligațiile privind completarea sau modificarea cererii nu sunt îndeplinite în termenul prevăzut de lege, prin încheiere, dată în camera de consiliu, se dispune anularea cererii. Împotriva încheierii de anulare, reclamantul va putea face numai cerere de reexaminare, solicitând motivat să se revină asupra măsurii anulării. Cererea de reexaminare se face în termen de 15 zile de la data comunicării încheierii. În ceea ce vă privește, dacă ați fost citați cu mențiunea de a depune anumite înscrisuri și nu ați îndeplinit obligațiile sau le-ați îndeplinit parțial, în mod corect instanța de judecată a dispus anularea cererii de chemare în judecată. Împotriva acestei încheieri, dacă v-ați îndeplinit obligațiile impuse de instanță, aveți posibilitatea de a formula cerere de reexaminare sau puteți promova o altă cerere de chemare în judecată, cu achitarea altor taxe de timbru, dacă este cazul.

- M. Patraș (Roman). "Unde sunt citate persoanele care domiciliază în străinătate?"

Potrivit art. 189 al. 1 pct. a din Codul de procedură civilă, cererea de chemare în judecată trebuie să cuprindă: numele și prenumele, domiciliul sau reședința părților ori, pentru persoane juridice, denumirea și sediul lor. În cazul în care una din părți are domiciliul în străinătate, ea va fi citată la această adresă, printr-o citație trimisă cu scrisoare recomandată cu conținut declarat și confirmare de primire, recipisa de predare a scrisorii la poșta română, în cuprinsul căreia vor fi menționate actele ce se expediază, ținând loc de dovadă a îndeplinirii procedurii... În cazul în care reclamantul învederează motivat că, deși a făcut tot ce i-a stat în putință, nu a reușit să afle domiciliul pârâtului sau un alt loc unde ar putea fi citat potrivit legii, instanța va putea încuviința citarea acestuia prin publicitate. Citarea prin publicitate se face afișându-se citația la ușa instanței, pe portalul instanței de judecată competente și la ultimul domiciliu cunoscut al celui citat. În cazurile în care apreciază că este necesar, instanța va dispune și publicarea citației în "Monitorul oficial" al României sau într-un ziar central de largă răspândire. Odată cu încuviințarea citării prin publicitate, instanța va numi un curator dintre avocații baroului care va fi citat la dezbateri pentru reprezentarea intereselor pârâtului. Numirea acestor curatori se va face de instanța care judecă procesul, dintre avocații desemnați în acest scop de barou pentru fiecare instanță judecătorească. Curatorul special are toate drepturile și obligațiile prevăzute de lege pentru reprezentantul legal.

Av. Mihaela Ciobanu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat