Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri crestine -

Bucuria pascală mariană

Religia, înțeleasă ca legătură între cer și pământeni, înseamnă, de fapt, bucurie.

"Când a venit împlinirea timpului", trimisul ceresc, arhanghelul Gabriel, a spus Fecioarei din Nazaret, Maria, aleasa lui Dumnezeu, zămislită fără pată: "Bucură-te, o, plină de har, Domnul este cu tine" (Lc 1,28). A fost preludiul întrupării Fiului lui Dumnezeu, cuvântul veșnic, care "s-a făcut trup și a locuit între noi" (In 1,14).

La nașterea lui Isus, îngerii anunță păstorilor din împrejurimile Betleemului: "Vă vestim bucurie mare care va fi pentru tot poporul" (Lc 2,10).

După activitatea sa de evanghelizare, confirmată cu multitudinea de semne divine în favoarea celor năpăstuiți, înainte de a-și da viața din iubire pentru răscumpărarea neamului omenesc din robia păcatului, intrând în Ierusalim, Isus este ovaționat de mulțimile care mergeau împreună cu el, strigând: "Osana! Fiul lui David!" (Mt 21,9). Așadar, pământenii, la rândul lor, salută pe cel venit din cer, tot cu imperativul: Bucură-te!

Reținem acest salut reciproc dintre cer și pământ și îl actualizăm an de an, ca un ecou permanent, în timpul pascal, adresat mamei lui Isus Înviat, în rugăciunea: Bucură-te, regina cerului, aleluia! Căci acela pe care ai fost vrednică să-l porți, aleluia! A înviat precum a zis, aleluia! Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, aleluia! Bucură-te și te veselește, Fecioară Marie, aleluia! Căci Domnul a înviat, cu adevărat, aleluia! Dumnezeule, care ai binevoit să bucuri lumea prin învierea Fiului tău, Domnul nostru, Isus Cristos, fă-ne, te rugăm, ca prin Născătoarea lui, Fecioara Maria, să dobândim bucuriile vieții veșnice. Prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

Astfel, bucuria pascală devine, implicit, bucurie mariană. Mama noastră, regina cerului și a pământului, răspunde la acest salut și la acela care răsună fără încetare, zi și noapte, prin rugăciunea minunată a rozariului. Ea ne va inunda sufletele cu bucuria și speranța care vor fi puterea noastră în parcurgerea cu succes a călătoriei spre Paștele veșnic, în Ierusalimul ceresc.

P.A.D.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat