Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

- Ne-au scris de sărbători: Galina P. Pajura (București); Antonia Ștefania Georgescu (Moinești); pr. Dominic Hîrja (București); pr. Ioan Pop (Lugoj); Surorile Misionare (Butea); Surorile "Slujitoarele Săracilor" (Piatra Neamț); Surorile "Sfântul Carol Borromeu" (Gioseni); Congregația "Inimii Neprihănite" (Odorheiu Secuiesc); Acțiunea Catolică (Iași); Fam. Marin Șpan (Baia Mare); Fam. Trandafira Rufă și Maria Elisabeta Niculescu (Constanța); Anton Lucaci (Verona, Italia). Vă mulțumim pentru gândurile și urările trimise!

* Margareta Dâscă (Focuri). "Deoarece Dumnezeu mi-a dăruit o mare bucurie, vreau să v-o împărtășesc și dv., căci și revista "Lumina creștinului" a contribuit la această bucurie. Trebuie să vă spun că citesc cu mare drag revista și de multe ori am prins curaj mai ales citind rubrica "Pentru familii". În momentele în care crucea vieții de familie mi se părea grea de dus îmi spuneam și eu asemenea sfântului Augustin: "Dacă alții au putut, eu de ce să nu pot". Și așa cu bune și rele am reușit, alături de soțul meu, să ajungem să împlinim 25 de ani de căsnicie, iar acum pot afirma cu tărie că merită să încercăm să trăim o viață în credință așa cum ne propune Biserica. Nu aș spune întreg adevărul dacă nu aș recunoaște că de-a lungul celor 25 de ani am avut multe momente în care doar am supraviețuit și am avut chiar și ispita de a renunța la o căsnicie care mi se părea că nu merge. Dar în clipele acelea de descurajare un gând venit de sus mă neliniștea: "Dacă renunț la căsnicia mea, probabil mie îmi va fi mai bine, dar am eu dreptul să las cinci copii fără tată doar ca să-mi fie mie bine?". Acum îi mulțumesc Domnului pentru acel gând și pentru că realmente am simțit ajutorul lui în clipele grele. Și dacă ar fi să dau un sfat familiilor tinere, de la "înălțimea celor 25 de ani", aș putea spune cu toată convingerea că adevăratul bine și frumos în căsnicie vine mai târziu. (...) Cu toate că trăim la țară și muncim din greu la munca pământului și la creșterea animalelor, Dumnezeu a binecuvântat familia noastră cu cinci copii. Ei sunt toată bucuria și mulțumirea noastră. (...) Dea bunul Dumnezeu ca să fie pe pământ tot mai multe familii fericite și împlinite, căci eu știu că Dumnezeu dorește acest lucru, dar nu trebuie să uităm că nimic nu se obține fără rugăciune, efort și speranță. Și pentru că încă suntem în acest timp în care Biserica ne aduce în vizor familia, aș spune: "Familiilor, propuneți-vă idealuri sfinte și luptați pentru înfăptuirea lor, pentru că Dumnezeu ajută cu harul său. Aceasta este bucuria mea și vă mulțumesc!".

Într-adevăr, merită să luptăm pentru familiile noastre. Dumnezeu este cel care ne dă putere. Ne bucurăm și vă mulțumim pentru cele împărtășite. Dorim ca familiile în dificultate să vă urmeze exemplul de rugăciune și de încredere în Dumnezeu.

- Ion Crișu (Pădureni, județul Bacău). "Pe chipul oamenilor de astăzi se citește neputința și disperarea; ei neagă acest fapt, dar se simt neîmpliniți. Oricât de mult ar avea nu este suficient și sunt încurcați în ițele propriilor dorințe. Alunecă într-un haos total care îi distruge pe ei și pe cei din jurul lor. (...) Dacă în familie nu există iubire și credință în Dumnezeu totul este pierdut. Copiii, dar și adulții sunt tentați să facă lucruri care nu-i plac lui Dumnezeu. (...) Sunt foarte supărat pentru că timp de 40 de zile, cât noi ne-am pregătit pentru Învierea Domnului, posturile de televiziune nu au vorbit mai nimic despre suferința lui Isus Cristos. (...) Ce fel de Post Mare a fost acesta când multă lume s-a distrat? Atunci când au fost întrebați pe stradă ce înseamnă "Paștele", foarte mulți au răspuns "Nașterea lui Isus". Poate fi și aceasta o variantă de răspuns pentru că suntem un popor credincios, nu? (...) Ce trebuie să facem în acest timp când desfrâul și păcatul nu mai sunt conștientizate? Se miră lumea că nu-și mai găsește rostul în viață și că suferința este la tot pasul! (...) Eu zic că Dumnezeu nu ne cere mult, el ne cere să-l respectăm și să avem încredere".

Toate constatările și preocupările dv. sunt bune. O mare parte dintre ele se pot rezolva dacă și noi punem umărul. Redăm mai jos un text din cartea "Lucrători cu Dumnezeu" de Traian Dorz, p. 118, din care putem lua învățătură: "E plină lumea de oameni care se pierd în tot felul de patimi și păcate. Frate, caută să mântuiești pe care poți și pe care vrea. E plină lumea de familii dezbinate, de copii răi, de soți certați, de case sparte, de suflete amărâte. Frate, caută să împaci, să ajuți, să apropii, să ridici, să repari oriunde și oricât poți. O familie pe care o împaci va fi o familie mântuită. Un copil pe care îl salvezi va fi o viață mântuită. O casă pe care o unești va fi un cămin refăcut. Un suflet pe care îl ridici va fi mai mult ca o lume întreagă. Frate, privește în jurul tău câte mâini se ridică rugătoare spre tine din valurile pierzării! Mântuiește-le!".



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat