Răspundem cititorilor
- Prof. Angela Dumea (Adjudeni). "În zilele de 8-11 decembrie 2011 au avut loc la Adjudeni misiuni populare prilejuite de pelerinajul icoanei miraculoase de la Cacica. În numele comunității din Adjudeni, mulțumim PS Petru Gherghel că a făcut posibile zilele de har și de binecuvântare, favorizând aceste evenimente. Un gând frumos de mulțumire pentru părintele predicator Ieronim Iacob care ne-a ajutat să pătrundem în "secretul familiei din Nazaret" - așa cum s-a exprimat. Ne-a ajutat să distingem - din atâta zgomot care se face despre familie de către psihologi, sociologi, politicieni (de societate în general), din atâtea vorbe goale - acele cuvinte care izvorăsc din Sfânta Scriptură, acea Sfântă Scriptură ținută în mâini de pruncul Isus din brațele Mariei în icoana miraculoasă de la Cacica. Învățăturile transmise de Sfinția sa, din care citez: "Familia este vulnerabilă fără rugăciune; încercările vieții pot fi momente de creștere a familiei în înțelepciune și în har; familia este mai trainică atunci când se împletește în viața ei Dumnezeu; adevărata căsătorie are loc în fața altarului, nu a ofițerului stării civile; orice muncă cinstită este nobilă, pentru că este o continuare a operei de creație a lui Dumnezeu; munca este o bucurie când este ritmată de odihnă și de sărbătoare; duminica este un moment de întărire a familiei și a comunității; sfințirea familiei salvează omenirea, sfințenia nu este rezervată unei elite, ci este rezervată tuturor; sfințenia este posibilă și necesară, este obligatorie", am vrea să rămână întipărite nu numai în minte și în memorie, ci să pătrundă în inimă și în suflet, să prindă rădăcini și să aducă rod. Am admirat în aceste zile la Sfinția sa atât elocvența, spontaneitatea, stilul oratoric, cât și realismul cu care a știut să surprindă viața de familie cu bucuriile și problemele ei. Îl felicităm, iar pentru frumoasele învățături transmise noi nu putem decât să ne rugăm ca Dumnezeu să îi binecuvânteze viața și activitatea și să îi spunem un simplu, dar sincer «Mulțumim!»".
Vă mulțumim pentru mesajul trimis. Ne bucurăm și noi împreună cu întreaga comunitate din Adjudeni pentru zilele de har pe care le-ați avut. Se observă din conținutul textului că a fost o adevărată sărbătoare. Cu siguranță, episcopii, preoții și toți cei care s-au implicat în a face cât mai rodnic acest moment se bucură împreună cu dv.
- Dorin Martea (e-mail). "Am văzut la știri un subiect deloc plăcut pentru mine. Personal, activez în calitate de contabil-șef la cinci întreprinderi. Una dintre ele este club de noapte. La acest club activez din 2006 (de la deschidere), dar în calitate de client am fost numai o dată cu soția și am rezistat o singură oră. De atunci n-am nici un dor de a frecventa așa localuri. Dar aici, în biserică să se facă discotecă... Rog părerea dv. despre acest caz. Numai bine!".
Cred că de multe ori cădem pradă dezinformării. Lucrurile pe care le citiți în presă sau le vedeți la televizor mai trebuie și verificate. Regula în jurnalism este că o știre bine făcută trebuie să aibă la bază cel puțin două surse. În știrea la care faceți referință nu avem nici una. În plus, nu se știe cum îl cheamă pe preot sau pe vreun credincios de acolo și nici nu știm numele bisericii. Ca atare, cum să verificăm dacă cele spuse sunt reale? Multe lucruri, de dragul senzației, a ratingului, sunt denaturate... În al doilea rând, să presupunem că cele relatate sunt reale, unul a luat-o razna. Asta înseamnă oare că toți fac la fel? Că se duce credința? Că nu mai trebuie să mergem la biserică? Dacă o familie sau mai multe divorțează înseamnă oare că oamenii nu mai trebuie să se căsătorească?!
- Diana Gal (E-mail). "Am o propunere de articol pentru luna ianuarie despre Epifania Domnului. Această sărbătoare a Epifaniei reprezintă tocmai o descoperire extraordinară pe care o face Dumnezeu prin păstori lumii sărace, dar și prin magii veniți din Răsărit tuturor popoarelor păgâne. Așadar, pruncul Isus se naște în peștera din Betleem pentru a mântui toate neamurile. Această sărbătoare a apărut în Egipt în secolul al III-lea și a fost introdusă cu scopul de a-i îndepărta pe credincioși de la anumite obiceiuri populare de origine păgână... În Orient, în ziua de 6 ianuarie se sărbătoreau toate acele evenimente în care Cristos și-a manifestat dumnezeirea și anume nașterea, venirea magilor, botezul în Iordan, nunta din Cana...".
Apreciem faptul că sunteți interesată de subiecte creștine pe care doriți să le faceți cunoscute și altora. Textul pe care l-am primit explică sărbătoarea Epifaniei și este de interes general, dar seamănă mult cu un altul citit de noi. Așa cum ați primit răspuns și în revista din luna decembrie 2011, printre altele, articolele trebuie să fie cât mai originale. Suntem convinși că următoarele articole vor ține seama de criteriile specificate luna trecută.