Pellevoisin
Sanctuarul de la Pellevoisin (Franța), care se află la 90 km sud de orașul Tours, în Dieceza de Bourges, s-ar putea să nu impresioneze nici prin grandoare și nici prin numărul de pelerini, ci prin evenimentele petrecute aici începând cu anul 1875.
În luna septembrie a acelui an, o femeie de 32 de ani, Estelle Faguette, care suferea de o boală incurabilă, s-a hotărât să scrie, cu o inimă de copil, dar cu o mare încredere, o scrisoare adresată sfintei Fecioare Maria. Estelle îi cerea Mariei să mijlocească la Isus vindecarea, pentru a-și putea îngriji părinții în vârstă. A rugat o prietenă să ducă scrisoarea într-o grotă a Maicii Domnului de Lourdes, construită de familia La Rochefoucauld, într-un parc, la dorința copiilor. Sfânta Fecioară i-a răspuns prin 15 apariții, în perioada 19 februarie - 8 decembrie 1876. În cursul acestor apariții, Estelle a fost instruită pentru a înainta în sfințenie și i s-a încredințat un mesaj de milostivire. La 19 februarie 1876 a fost total vindecată. În anul 1877, arhiepiscopul de Bourges a autorizat cultul public al Maicii Domnului de la Pellevoisin, iar camera acestei tinere a fost transformată în capelă.
La a noua apariție (9 septembrie), Maria i-a descoperit un scapular, pe care ea însăși îl purta la piept, numit al "Sfintei Inimi a Mariei".
La 4 aprilie 1900, papa Leon al XIII-lea a recunoscut oficial importanța acestui scapular și a încurajat să fie purtat de cât mai mulți creștini. Vindecarea tinerei de la Pellevoisin a fost recunoscută oficial ca minune la 8 septembrie 1983 de către arhiepiscopul de Bourges.
Conducerea spirituală a acestui sanctuar a fost încredințată "Fraților Sfântului Ioan", iar mănăstirea "Surorilor Contemplative ale Sfântului Ioan", aflată alături, asigură o prezență permanentă de rugăciune.
Merită atenție data de 20 decembrie 1892, când papa Leon al XIII-lea, prin motu proprio, a acordat indulgențe pentru a încuraja pelerinajele la Pellevoisin.
În lunile ianuarie și februarie ale anului 1900, Estelle Faguette a fost primită de două ori în audiență de papa Leon al XIII-lea, iar Sfântul Părinte Pius al X-lea a primit-o în martie 1912.
Estelle a murit la 23 august 1929, la vârsta de 86 de ani.
Iată câteva fragmente din scrisoarea scrisă de Estelle, care a obținut vindecarea: "O, buna mea Mamă, iată-mă prosternată la picioarele tale... Acordă-mi, pentru slava Fiului tău dumnezeiesc, sănătatea bietului meu trup. Uită-te la durerea părinților mei: tu știi că mă au doar pe mine de ajutor... Dacă nu mă poți vindeca, din cauza păcatelor mele, dă-mi cel puțin tăria de a putea câștiga cele necesare pentru mine și părinții mei... Amintește-ți de durerile pe care tu le-ai îndurat în noaptea nașterii lui Isus, când trebuia să bați din poartă în poartă pentru a cere sălășluire. Amintește-ți cât ai suferit când Isus a fost răstignit pe cruce... Eu mă încred în tine, buna mea mamă; dacă tu vrei, Fiul tău mă poate vindeca. El știe cât de mult mi-am dorit să fiu printre miresele sale, dar mi-am oferit viața pentru părinții mei, care au atâta nevoie de mine..., dar voia lui Isus să se facă și nu voia mea..."
Maica Domnului a apărut la Pellevoisin îmbrăcată complet în alb, cu o cingătoare albă, purtând un voal alb pe cap. Mâinile, din care curg petale de flori, sunt întinse spre pământ. Privirea Fecioarei pare oarecum tristă, dar plină de o mare bunătate și milă.
Pelerinii sunt primiți aici în toate zilele anului.
Pr. Iosif Dorcu