Mărturie din infern
M-am gândit mult până să ajung să scriu aceste câteva rânduri. La început mi-am zis că e inutil, dar, anticipând binele pe care alții l-ar trage din "răul" meu, m-am decis să duc la capăt ceea ce mi-am propus.
Dacă acum câțiva ani mi-ar fi spus cineva să fiu atentă la ceea ce fac, să nu mă "îmbăt" cu apă rece, crezând că eu sunt cea care decid ceea ce trebuie să fac cu viața mea, i-aș fi răspuns nu doar obraznic, ci și sarcastic: "Sunt mare, nu mai sunt o copilă și știu ce fac!".
Am stat opt ani alături de un băiat care îmi promitea în fiecare zi că o să ne căsătorim. I-am oferit totul, necondiționat.
Au fost opt ani care au trecut așa... Au trecut și atât! Opt ani cu de toate, chiar cu de toate! Apoi a venit o zi în care mi-a spus că nu-l mai interesează... Era ceea ce anticipam și de ceea ce mă temeam. Inevitabilul a devenit realitate!
Au urmat apoi alți trei ani alături de un alt băiat. Cum să stau singură! M-am "aruncat" în brațele primului venit. Iar viața părea că o ia de la capăt. Aceleași promisiuni de căsătorie, același mod de a-i oferi totul, aceleași temeri și iarăși dorința de a nu avea copii. Iar după trei ani, într-una din zile, s-a terminat și cu acesta.
Al treilea venit, al treilea servit! A urmat o a treia experiență. De data aceasta doar de zece luni. E inutil să amintesc de obișnuitele promisiuni de căsătorie, de minunatele proiecte pe care unii doar în vis și le pot face. Într-o bună zi s-a terminat și cu acesta!
Eram obosită și murdară! Mă simțeam folosită și păcălită. Toți promiteau, "mă foloseau" și apoi... nimic. Eram veșnica logodnică "de serviciu". Dar nu ei erau vinovați, ci eu, eu cea care am decis că nu mai sunt o copilă și care știam ce fac cu viața mea.
O, câte lacrimi a vărsat mama mea pentru ceea ce făceam! Cu tatăl rupsesem orice legătură. Mi-a spus-o pe șleau: "Așa nu te recunosc de copil al meu!" E inutil să spun câte discuții am avut cu mai mulți preoți care încercau să mă facă să înțeleg că ceea ce fac nu e conform demnității mele de om și de femeie.
Sinceră să fiu, îmi și spuneam: "Doar nu sunt singura! Și apoi, așa e astăzi! Aproape toți probează pentru a ști ce să aleagă!" Eu însă m-am întrecut pe mine însămi!
De fapt, cum poate iubi cineva atât timp cât lasă o undă de îndoială? Mă refer la experiența mea. Nu voiam să ne căsătorim imediat, pentru că nu eram siguri dacă ne cunoaștem suficient. Nu voiam copii, pentru ca, în eventualitatea unei despărțiri, să nu fie o povară. Dar oare aceste dubii puteau fi numite "iubire"? Era aceasta iubire adevărată? Unde mai era spațiu pentru speranță, pentru credință?
Hm, Dumnezeu..., știu că l-am trădat mult! De câte ori l-am evitat tocmai pentru că îmi era frică să nu mă "convertesc". El cere mult, cere totul, iar eu nu eram dispusă să-i ofer totul pentru că mă ofeream "băieților" mei.
Câte umiliri! De câte ori m-am "milogit" să nu fiu abandonată! Am ajuns să "cerșesc" iubirea și eram capabilă să fac orice doar pentru a nu fi abandonată. Mi-era teamă că nu o să mă mai vrea nimeni, că o să rămân necăsătorită pentru tot restul vieții. Aș fi fost astfel o rușine pentru cei care mă cunoșteau, dar și pentru societate.
Acum e bine. Mulțumesc lui Dumnezeu, sunt bine! Sunt căsătorită, am un soț, care, înainte de toate, m-a înțeles, m-a acceptat așa cum sunt și care, din câte îmi demonstrează, zi după zi, e îngerul lui Dumnezeu trimis special pentru a mă salva. Și nu știu cui trebuie să datorez acest mare har! (Mădălina)
Pagină realizată de pr. Felician Tiba