Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Buruienești. Puțin timp dedicat celorlalți

Satul Buruienești a fost pus la încercare în anul 2008. Locuitorii săi au trecut prin momente dificile din cauza inundațiilor. Acum, în anul 2010, la scurt timp după ce fiecare și-a revenit, inundațiile au lovit din nou acest sat.

Locuitorii au resimțit teama, neputința, durerea, chiar și disperarea văzând că toată munca depusă în timpul anului a fost în zadar.

Ca urmare, tinerii și adolescenții din Buruienești, sub îndrumarea preoților din parohie, și-au unit forțele, au format un grup numeros și s-au gândit să dea o mână de ajutor celor care au nevoie.

Lăsând deoparte indiferența, prejudecățile, mândria, în ziua de 7 iulie, am început campusul social care a avut ca obiectiv sensibilizarea tinerilor pentru voluntariat. La acest campus s-au înscris 70 de tineri.

Pentru a înțelege cât mai bine sensul solidarității, am început prin vizionarea unui film care a ilustrat foarte bine cum arată un voluntar adevărat.

Deoarece nu putem face nimic fără ajutorul lui Dumnezeu și pentru că avem nevoie de sprijinul lui, am participat în aceste zile la sfânta Liturghie. De asemenea, am început ziua tot cu rugăciune și prin ascultarea cuvântului Domnului.

Imediat după rugăciune, sarcinile au fost împărțite și ne-am apucat de treabă. O parte din tineri au format mici echipe care au ajutat anumite persoane în vârstă, care se află în imposibilitatea de a se descurca singure, la activitățile ce se desfășoară zi de zi într-o casă obișnuită.

Mai concret, am adus apă, am spălat vase, am contribuit la curățenia din casă și alte sarcini de acest gen cu o dăruire care pe mulți i-ar mira.

Restul tinerilor au pornit spre sectorul cel mai afectat de inundații al satului și și-au petrecut câteva ore ajutând pe cei afectați la curățenia din casă. În a treia zi am strâns deșeurile ce puteau deveni un focar de infecție din locurile publice.

Pentru a învăța cât mai multe despre cum putem transmite mesajul și celorlalți, au fost incluse în program și cateheze. Un lucru foarte bun, deoarece am discutat deschis și am învățat foarte multe lucruri.

Ana Mădălina



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat