Un milion de stele
Centrul Diecezan Caritas Iași a organizat în ziua de 14 noiembrie, pe Bd. Ștefan cel Mare din Iași, cea de-a treia ediție a acțiunii "Un milion de stele".
Au fost aprinse 500 de lumânări, așezate în forma siglei Caritas, pentru a exprima solidaritatea față de săraci, bolnavi, persoane cu dizabilități, orfani, dependenți, bătrâni, oameni ai străzii, marginalizați.
"Căldura" lumânărilor a adunat peste 300 de simpatizanți: ieșeni de toate vârstele, voluntari și membri Caritas, membri ai Acțiunii Catolice, ai Asociației "Primul pas", ai Asociației ADSIS tineri, ai Asociației Studenților Informaticieni, ai Fundației "Solidaritate și Speranță".
În deschidere, pr. Egidiu Condac, director al Centrului Diecezan Caritas din Iași și președinte al Confederației Caritas România, a accentuat importanța solidarității: "Există mulți oameni în nevoie. Dar există și mulți oameni de bunăvoință, binefăcători, care-și pun valorile și calitățile lor în slujba omului. Există multe organizații, asociații, mișcări care, lucrând pentru promovarea binelui, încurajează la solidaritate, la crearea de noi punți de legătură între oameni, pentru includerea tuturor membrilor societății în sânul ei. Observăm cum problemele sociale se amplifică și e nevoie de contribuția binevoitoare a fiecăruia, de generozitatea, de deschiderea fiecăruia către semenii de lângă noi".
Lumânările au fost binecuvântate de ES Aurel Percă și de pr. Ovidiu Sârghie, reprezentantul Fundației "Solidaritate și Speranță". În schimbul lumânărilor, participanții au donat suma de 1.328 lei, ce va fi folosită în programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu" din Iași.
Anul acesta, pentru prima dată în România evenimentul s-a desfășurat în șapte orașe (Iași, Oradea, Timișoara, Satu Mare, Blaj, Cluj și Târgu Mureș), adunând 2.370 de participanți, 3.000 de lumânări aprinse și 7.810 lei strânși din colecte.
Sperăm ca inițiativa să trezească interesul comunității de la an la an și să devină o tradiție cu ajutorul persoanelor ce vor să schimbe viața celor aflați în dificultate.
Gabriela Lucaci